Filter ansetter Jon Wang fra Utviklingsfondet som ny kommersiell leder for Filter. Wang trer med dette over i en ny bransje etter mange år i nøkkelroller i bistandsorganisasjoner, deriblant Unicef Norge, Røde Kors og Redd Barna.

Som kommersiell leder vil Wang jobbe med annonsesalg for Filter, men også med donasjoner til nettavisen. 

Avisen har åpnet opp for donasjoner for å kunne opprettholde nivået på gravejournalistikken deres og samtidig sørge for at den er gratis og tilgjengelig for alle. Nylig lanserte de et månedlig papirmagasin som sendes hjem til alle faste givere.

– Vi er et mediehus uten bannerannonser, så vårt salgsarbeid er alltid av rådgivende karakter og ofte med kunder vi har et langsiktig samarbeid med. Jons erfaring som markedsfører i ulike bistandsorganisasjoner er relevant for oss da han både er ekstremt opptatt av effekt og i tillegg har lang erfaring med å jobbe med donasjonsprodukter, sier Even Aas-Eng, styreleder i Venture Factory Media som eier Filter. 

Wang forlater stillingen som markeds-og kommunikasjonssjef i Utviklingsfondet og ser frem til å ta fatt på arbeidet i Torggata. 

– Filter Nyheter leverer seriøs, uavhengig journalistikk, reklamefri og uten betalingsmur. Å få sjansen til å jobbe som kommersiell leder for en avis i et nytt norsk mediehus som er en reell utfordrer til de etablerte gigantene, opplever jeg som et utrolig viktig samfunnsoppdrag. At de samtidig er blant de skarpeste digitale markedsførerne i landet gjør det enda mer spennende. At vi møter koronakrisen med å lansere en trykket avis på rekordtid er galskap, og helt riktig, sier Wang. 

Aas-Eng gleder seg til å få inn den nye kollegaen. 

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har fått på plass en fantastisk dyktig markedsfører som vil hjelpe både våre kunder og oss til å vokse, sier styrelederen.