Medienettverket har i dag delt ut prisene «Årets talent» og «Årets kvinnelige medieleder» under en direktesendt prisfest. Julie Lundgren (33) og Siv Juvik Tveitnes (46) stakk av med de gjeve prisene.

Les også: Tre kjemper i finalen – her er årets kvinnelige medietalenter

I finalen i «Årets kvinnelige medieleder» stod det mellom Tine Austvoll Jensen (47), Ingeborg Heldal (47) og Siv Juvik Tveitnes (46), men til slutt var det konserndirektøren i Schibsted News Media som fikk prisen.

- Årets prisvinner er en som har levert både over tid, og den seneste tiden. Hun har gjennom en rekke posisjoner i forskjellige selskaper fått stadig mer ansvar, og nye lederutfordringer. På denne veien har hun også løftet frem andre kvinner til nye posisjoner. Og ledet sin del av Norges største mediekonsern til imponerende resultater gjennom det tøffe koronaåret 2020, heter det i jurybegrunnelsen.

For prisen «Årets kvinnelige medieleder» har juryen bestått av Gard Michaelsen (juryleder og sjefredaktør, E24), Lise Dahl Kaartinen (konserndirektør HR og organisasjonsutvikling, Amedia), Hanna Relling Berg (ansvarlig redaktør, Sunnmørsposten), Hege Kosberg (direktør reklame og kommunikasjon, Dagens Næringsliv), Mona Solbakk (divisjonsdirektør, NRK Sápmi) og Loveleen Brenna (daglig leder, Seema).

DN-direktør til topps
I den andre kategorien var det Julie Lundgren (33) som tok hjem prisen «Årets talent». Hun konkurrerte her i finalen med Mona Grønningen (33), sjefredaktør i Kvinnheringen, og Karoline Foss (34), avdelingsleder lyd i Aftenposten.  Lundgren er til daglig direktør for strategi og produktutvikling i Dagens Næringsliv

- I DN har hun drevet fram endring og omstilling på tvers, og på flere nivåer. Hun jobber alltid med helheten for øye.  Hennes kombinasjon av humør, ureddhet, bryte ned vegger mellom siloer, evnen til å få folk med seg, og et svært klokt hode, gjør henne til et stort ledertalent, heter det i jurybegrunnelsen.

Juryen her har bestått, foruten juryleder Dorthellinger, av Hege Marie Kallestad (leder for publisering, TV 2), Heidi Wiggen (partner i rekrutteringsselskapet Visindi), Tone Tveøy Strøm-Gundersen (nyhetsredaktør, Aftenposten), Nora Ibrahim (utviklingssjef, Oslo Company) og Bjørn Bore (sjefredaktør, Vårt Land).

Dette er de tidligere vinnerne av «Årets talent»:

2011 Trine Fjellberg Falnes, TV2

2012 Margrete Hansen, Nettavisen

2013 Børrea Schau-Larsen, Bergens Tidende

2014 Camilla Bjørn, VG

2015 Susanne Kaluza, Egmont Publishing

2016 Tora Bakke Håndlykken, VG

2017 Jorun Berntsen, Aftenposten

2018 Anniken Renslo Sandvik, Finnmarken

2019 Grethe Wiig Samdal, Bergens Tidende


Dette er de tidligere vinnerne av «Årets kvinnelige medieleder»:

1999 Gudrun Botnen Rollefsen, Finnmark Dagblad

2000 Marit Haukom, Tønsbergs Blad

2001 Brit Kyllingstad, NTB Pluss

2002 Hilde Haugsgjerd, Dagsavisen

2003 Kjersti Løken Stavrum, KK

2004 Tordis Aavatsmark, NRK

2005 Ellen Arnstad, Aller/Henne

2006 Gry Egenes, Dagens Næringsliv

2007 Marianne Mowinckel, Vi over 60

2008 Kristin Skogen Lund, Aftenposten

2009 Marianne Drivdal, Tvedestrandsposten

2010 Trine Eilertsen, Bergens Tidende

2011 Annika Biørnstad, NRK

2012 Britt Sofie Hestvik, Kommunal Rapport

2013 Tove Nedreberg, Adresseavisen

2014 Jane Throndsen, VG

2015 Vibeke Furst Haugen, NRK

2016 Grethe Gynnild-Johnsen, NRK

2017 Helje Solberg, VGTV

2018 Kirsti Husby, Adresseavisen

2019 Sarah C.J. Willand, TV 2