Magnus Carlsen er klar til å ta sats med et nytt oppstartsselskap og denne gangen skal selskapet hete Fantasy Chess. Sist gang Carlsen forsøkte seg med et spillteknologiselskap var suksessen, Play Magnus, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Nå er det også klart at Mats André Kristiansen leder den nye satsingen. Han er en av Oda-gründerne og har også jobbet i selskapet som markedsdirektør i en årrekke.

- Det er klart det er vemodig og vanskelig å gå ut av selskapet man har vært med å starte, og som har blitt knyttet til egen identitet også. Men Oda er på et fantastisk sted, og det passer godt å prøve seg på noe nytt, sier Kristiansen til Kampanje.

Han tok valget om å bli med i sjakkselskapet for et par uker siden.

- Når du har verdens beste sjakkspiller som også er en av de beste i Fantasy, så er det en rimelig åpenbar kobling. Markedet ligger servert, sier han til Dagens Næringsliv.

- Nå blir du med på nok en gründerreise hva er det som appellerer så voldsomt med det?

- Jeg elsker alle mulighetene man står ovenfor i starten av en gründerreise, det å bygge noe fra null. Det er noe jeg har tenkt at jeg vil tilbake til på et tidspunkt, og nå passet det, sier han.

De siste årene jobbet han med Odas ekspansjon til Tyskland og Finland, men da denne ble avblåst gikk han i tenkeboksen.

- Hva er ambisjonen med Fantasy Chess?

- Sjakk er et av verdens mest spilte spill, med 600 millioner aktive spillere. Vi håper å få flere av disse til å engasjere seg i også å se på sjakk. Vi tror det finnes mange muligheter til å bygge produkter og tjenester som gjør sjakk mer tilgjengelig og gøy for flere.

- Spiller du selv og har du rukket å ta et parti med Magnus og hvordan gikk det?

- Jeg har spilt sjakk i 12 år, og fulgt Magnus tett. Jeg fikk muligheten til å spille mot Magnus i 2017, og da holdt jeg og to medgründere i Oda i over femti trekk. Det var gøy. Det blir sikkert flere anledninger til å tape mot Magnus fremover, he he, sier Kristiansen.