Siden august i fjor har Vibeke H. Lewin, jobbet som konserndirektør kommunikasjon, merkevare og bærekraft i ledergruppen i Gjensidige, men nylig leverte hun inn nøkkelkortet etter rundt ti måneder i stillingen. Nyheten delte hun først på LinkedIn:

«Noen ganger blir ikke ting helt som man har tenkt seg», skrev hun fredag. Innlegget er tidligere omtalt av Kom24.

- Nå skal jeg bruke litt tid på å lande, forteller Lewin til Kampanje.

Hun er utdannet i statsvitenskap fra UiO og informasjon- og samfunnskontakt fra Høgskulen i Volda, og har i tillegg en master i PR-ledelse og strategisk kommunikasjon fra BI. Lewin begynte karrieren i PR-byrået Burson-Marsteller og har siden jobbet i Nordea, Coca Cola, Storebrand, Microsoft og Dnb før hun begynte i Gjensidige i fjor sommer.

- Nå vil jeg bruke tiden fremover til å oppdatere meg på alt det spennende som skjer i bransjen før jeg etter hvert kan være mer konkret på hva som vil være neste steg for meg, deler hun med Kampanje.

På LinkedIn begrunner hun valget om å forlate Gjensidige.

- «Parallelt med at jeg gjorde meg kjent med de fine folka og organisasjonen, gjennomførte Gjensidige flere organisasjonsendringer som endret premissene for rollen jeg mønstret på for et drøyt halvår siden.»

Lewin forklarer videre at Gjensidige er i gang med arbeidet med å transformere seg til Agile Enterprise – noe som blant annet innebærer at ansvaret for markedsføring overføres til forretningsområdene.

Dette bekreftes av kommunikasjonssjef på skadeforsikring i Gjensidige, Line Marcelius.

- Som følge av en omorganisering så valgte Vibeke å forlate stillingen, som hun selv skriver. Noe mer enn det ønsker ikke vi å kommentere rundt dette, sier Marcelius til Kampanje.

- Har noen erstattet Lewins rolle?

- Ansvarsområdene som Lewin har hatt siden hun begynte har som følge av omroganiseringen blitt organisert i et nytt område som heter «People & Communication». Det nye konsernområdet ledes av Siri Langangen, og inkluderer kommunikasjon, merkevare og spons og event.