Jan Berthrand Danielsen kommer fra Adform og en stilling som norgessjef. Han har åtte år bak seg i det globale annonseteknologiselskapet, og før det har han jobbet i E24.

Nå blir han ny administrerende direktør i GroupM-byrået EssenceMediacom.

- EssenceMediacom er et av Norges mest suksessrike mediebyråer. Over flere tiår har de vært toneangivende i vår bransje. For å sikre at vi endrer oss i takt med tiden og forblir relevante for våre kunder, har vi utnevnt Jan Berthrand Danielsen som ny CEO av selskapet i Norge. Han vil, sammen med resten av ledelsen i selskapet, sikre fortsatt vekst og utvikling av byrået, sier Cathrine Hagen, administrerende direktør i GroupM Norge, i en pressemelding.

- Dyp forståelse for data og teknologi
Hun har vært på jakt etter en ny byråleder for EssenceMediacom siden Britt Skjeppestad forlot byrået i slutten av februar. Skjeppestad har for øvrig fått ny jobb som sjef for PHD i det konkurrerende byrånettverket Omnicom Media Group.

Les mer: Tidligere mediebyråtopp blir ny sjef hos konkurrenten: - Jeg liker en utfordring

- I prosessen med å finne ny CEO til EssenceMediacom har vi møtt mange spennende profiler med ulik bakgrunn. Valget falt på Jan, som er en moderne og erfaren leder med en dyp forståelse av data og teknologi. Fremtiden vår er avhengig av vår evne til å transformere egen virksomhet, blant annet ved hjelp av KI, slik at kundene våre får mest mulig ut av egne data. På denne reisen føler jeg vi har sikret oss ett av bransjens beste hoder, og jeg ser frem til å få Jan som en del av EssenceMediacom- og GroupM-laget i september, fortsetter Hagen.

Jan Berthrand Danielsen sier at det er en ære å bli en del av EssenceMediacom.

- Jeg ser virkelig frem til å jobbe tett med et erfarent og dyktig team for å videreutvikle og styrke vår posisjon i markedet. Sammen vil vi fokusere på innovasjon for å utvikle transformative løsninger for våre kunder. Dette gir oss en unik mulighet til å forme fremtiden til byrået vårt og levere verdi til kundene våre, sier han.

- Hvordan blir det å slutte i Adform etter så lang tid?

- På sett og vis er det vemodig å slutte i et selskap som Adform, som jeg har trivdes godt, i, men når muligheten kom om å lede EssenceMediacom kom, var det såpass attraktivt at det var ganske lett å ta avgjørelsen.

- Stor respekt for hverandre
Danielsen kjenner godt til EssenceMediacom fra før.

- Da jeg begynte i Adform, var daværende Mediacom den første kunden jeg fikk ansvaret for å supportere teknisk.

- Hvordan er det å begynne der og ende opp i sjefsstolen?

- Det er speiselt og gøy. Det var moro å treffe igjen gamle kjente da jeg var innom og hilste på de. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med dem.

- Og nå skal du ut og konkurrere med gamlesjefen i EssenceMediacom?

- Jeg gleder meg til å konkurrere med alle byråer i Norge og jeg legger ikke noe spesielt i at hun har hatt min stilling tidligere. Mediebyråbransjen er preget av stor respekt for hverandre og det skal vi bygge videre på.