Aftenposten ansetter Ørjan Ryland (28) som ny fagleder for video. Han kommer fra DagbladetTV der han har jobbet siden 2018 for å lede Aftenpostens videosatsing.

- Ørjan kommer til oss med bunnsolid kompetanse på alle sider ved videoarbeidet, og vi gleder oss til at han skal lede utviklingen av video som format for Aftenposten. Vi trenger særlig å styrke vår produksjon av solid Aftenposten-innhold til unge brukere, og da er video og sosiale medier-plattformer helt essensielt. Vi mener at vi i Ørjan har funnet den beste til å lede dette arbeidet for oss, sier redaksjonssjef i Aftenposten, Hanne Waaler Lier.

Han har vært med på utviklingen av DabladetTV og har fylt roller som videojournalist, vaktsjef og prosjektleder.

Ryland skal lede Aftenpostens team av video og SoMe-journalister. To nye videojournalister er også i ferd med å bli rekruttert til redaksjonen. Han ser frem til «å flytte hjemmefra» etter å ha vokst opp i Dagbladet, sier han.

- Nå skal tanta få Baileys i kaffen. Jeg kan ikke vente med å bli kjent med gjengen i Akersgata, og tar med meg helt uvurderlig erfaring fra alle mine voksne år i Dagbladet, sier han.

Ryland mener et av de største svikene til norsk presse er å glemme fremtidens nyhetskonsumenter.

- Å få lov til å jobbe med det enorme potensialet i Aftenposten og vise fram den gode journalistikken til enda flere er et stort og viktig oppdrag. Dette er rett og slett en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, og vil samtidig rette en stor takk til mine kolleger i Dagbladet for alt jeg har fått lære og gjøre, sier Ryland.

Ryland har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus