I går skrev Kampanje at dagligvarekjeden Coop jubler over Rosenborg-gull i første sesong som sponsor. Coop kom inn som sponsor for den trønderske seriemesteren da Rema 1000 trakk seg etter 15 års samarbeid med RBK.

Administrerende direktør Torbjørn Skei i Coop i Trondheim var sentral under sponsorbyttet i fjor høst. Han smilte da Kampanje spurte om det smakte ekstra godt med seriegull etter å ha overtatt Remas sponsorplass i Rosenborg.

- Nå har ikke vi et hatforhold til konkurrenten, slike følelser har vel gått motsatt vei. Hvorfor konkurrenten ikke ønsket å fortsette som Rosenborg-sponsor kan ikke jeg svare på, men kanskje er de blitt mindre opptatt av Midt-Norge og folkelighet og mer opptatt av Oslo og kanapeer? spøkte Skei.

Les mer: Erkerival tok sponsorgull etter Rema-exit

Tar ikke Coop-sjefen alvorlig
Sponsorsjef i Rema 1000, tidligere Rosenborg-profil Vidar Riseth, ler av uttalelsene fra Coop-sjefen.

- Vi blir overhodet ikke fornærmet. Coop har vært delsponsor i Rosenborg i ett år og må nok opp på hovedsponsor-nivå først og gjerne være noen år før vi kan ta ham alvorlig, humrer Riseth.

- Vi i Rema 1000 jubler like mye over Rosenborgs seriegull som Coop og alle andre som heier på klubben. Vi er veldig glade over at Rosenborg igjen har gått til topps i serien.  Rema 1000 var hovedsponsor for Rosenborg i 15 år og fikk være med i gullalderen. Det ble hele 11 seriegull, cupmesterskap og Champions League, sier Riseth til Kampanje.

I 2014 ble det kjent at Rema 1000 ville avslutte samarbeidet med Rosenborg. Sparebank 1 SMN ble ny hovedsponsor og bankens avtale med RBK var på nivå med Rema-avtalen. Det vil si over 10 millioner kroner årlig. Da Rema 1000 ble RBK-sponsor i 1999, var avtalen verdt mellom fire og fem millioner kroner i året.

- Vi mener at vi fikk utrolig mye igjen for våre sponsorinvesteringer i Rosenborg.  Så kom vi til et tidspunkt da Sparebank1 ønsket å bli hovedsponsor, mens vi i Rema 1000 etter en helhetsvurdering valgte å satse mer på sponsing av breddeidrett, barn og miljø i hele landet etter mange år som hovedsponsor for RBK. Rema 1000 har butikker fra sør til nord og kjøpmennene er aktive i nærmiljøet som sponsorer. Det kan nok hende at Coop-sjef Torbjørn Skei ikke har fått med seg vår satsing på barn og breddeidrett, sier Riseth.

Riseth forteller at Rema 1000 i dag bruker sponsorpenger på blant annet Toppidrettsuka, som i år ble arrangert Trondheim. Et større sykkelritt for barnefamilier, med Rema-sponsede Thor Hushovd i spissen, gikk av stabelen tidligere i årfra en Rema-butikk på Heimdal utenfor byens sentrum til hovedkvarteret på Lade Gård. Nærmere 1300 personer deltok, kan sponsorsjefen fortelle. Selv om Rema 1000 forlot Rosenborg, er fortsatt dagligvarekjempen inne i toppidretten.

- Vi har gått inn som hovedsponsor i Norgesmesterskapet i Fotball, kjent som Cupen, og vi satser på holdningsskapende arbeid sammen med Nobels Fredssenter og Norges Fotballforbund gjennom Handshake for Peace. Dermed er vi til stede på alle arenaer i Fotball-Norge.