Coops kommunikasjonsdirektør, Bjørn Takle Friis, mener fremstillingen til Rema 1000 og Norway Cup-sjefen Tony Isaksen i gårsdagens Kampanje er direkte feil. Takle Friis sier Coop ønsket å fortsette som sponsor av verdens største fotballturnering for barn, men ble satt på benken som sponsor.

- Vi kom aldri til bordet. Vi ble oppringt og fikk beskjed om at vi ikke var aktuelle som samarbeidspartnere og at de hadde valgt en annen samarbeidspartner. Vi fikk aldri forhandlet med Norway Cup, sier Bjørn Takle Friis til Kampanje.

I går skrev Kampanje om Rema 1000s Norway Cup-sponsorat som innebærer at dagligvarekjeden får lov til å eksponere seg på Ekebergsletta for titusener av unge fotballspillere og tilhørende familier. Rema 1000 har blant annet laget en avtale med Norway Cup om at de leverer all maten til turneringen i tillegg til at Rema 1000 satser stort med sine livesendinger fra sletta.   

Rema 1000 overtok sponsoratet etter erkerivalen Coop og i går kom Ole Robert Reitan med følgende stikk til konkurrenten.

 - Det er mye, mye morsommere, synes jeg da, å være med til å bidra på Norway Cup, enn å betale millioner av kroner for å få logoen din på brystet til en bortskjemt fotballspiller, sa Reitan til Kampanje i går.

Les også: Reitan med Coop-stikk på Norway Cup: - Synes vi gjorde det beste valget

Satt på gangen av ny Norway Cup-sjef
For det hører med til historien at Rema 1000 i hele 15 år var Rosenborgs hovedsamarbeidspartner og draktsponsor, før avtalen ble terminert i 2014. Det åpnet for at erkerivalen Coop kunne slippe til på drakta til det mange vil hevde er Norges beste fotballklubb.

- Trønderhjerte blør litt når jeg ser Coop-reklame på ryggen til en Rosenborg-spiller, men når Coop har hoppet av Norway Cup og tatt over Rosenborg og vi har gjort motsatt, så synes jeg vi har gjort det beste valget, fortsatte Reitan.

Coops kommunikasjonsdirektør sier dagligvarekjeden på ingen måte «hoppet av» og at de gjerne ville fortsette som Norway Cup-sponsor.

- Ja, selvsagt. Vi var veldig glade for det samarbeidet og jobbet godt sammen med Frode Kyvåg og hans folk.

Coop-direktøren sier det skjedde noe da den tidligere generalsekretæren Frode Kyvåg sluttet og Tony Isaksen overtok.

- Da Isaksen tok over fikk vi en telefon om at vi ikke lenger var aktuelle, sier Coop-direktøren.

- Flåsete av Reitan
- Var det en sammenheng at dere gikk inn i Rosenborg etter at dere mistet Norway Cup?

- Nei, det var ingen sammenheng der. Rosenborg-sponsoratet er veldig mye i Trondheim og det er Coop Midt-Norge som administrerer og tar seg av det.

- Hva synes du om Reitans uttalelse om at det er «bedre å bidra på Norway Cup, enn å betale millioner av kroner for å få logoen din på brystet til en bortskjemt fotballspiller»?

- Det er litt flåsete av Ole Robert. Det er ikke slik at vi har valgt bort bredde for topp. Etter Norsk Tipping er vi Norges største breddesponsor, sier Takle-Friis.

Med Norway Cup-sponsoratet i bunn gjennomførte blant annet Coop en større draktkampanje der tusenvis av lag kunne søke om å få et fullt draktsett fra Coop. Bare i år har dagligvarekjeden delt ut over 100.000 draktsett - men altså ikke fra Ekebergsletta. 

- For oss var dette et perfekt samarbeid samarbeid som dessverre aldri fikk fortsette.

- Jakter dere nå andre breddesponsorat?

- Vi har veldig mange store breddesponsorater, men vi ser også etter nye muligheter.