Rema 1000s største sponsoravtale er generalsponsoratet på Norway Cup. Avtalen ble inngått for to år siden og det er dermed andre året at dagligvarekjeden, som har fått mye juling på ulike omdømmemålinger denne våren, er tilstede på Ekebergsletta. 

Konsernsjef Ole Robert Reitan sier sponsoratet ikke bare handler om å bli bedre likt.

- Alle går rundt og sier vi er så dårlig likt, men vi har vært Norges best likte dagligvarekjede i snart 40 år også har vi hatt en litt tung vinter, men vi tenkte ikke på det da vi gjorde denne avtalen med Norway Cup, sier Reitan til Kampanje TV. 

Se videointervju her. 

Fikk tyn av Coop
Tidligere var Rema 1000 mest kjent i sponsorkretser for sitt draktsponsorat på Norges beste fotballklubb Rosenborg, men for et par år siden avsluttet dagligvarekjeden det 15 år lange samarbeidet. Nå har konkurrenten Coop i stedet gått inn som sponsor av fotballklubben. De to erkerivalene kniver med andre ord ikke bare om kundene i dagligvaremarkedet men også på sponsormarkedet.

Les også: Rema 1000 inngår ny fotballavtale - blir hovedsponsor for Norway Cup.

I 2015 sa administrerende direktør Torbjørn Skei i Coop i Trondheim følgende om sponsorbytte i Rosenborg.

- Hvorfor konkurrenten ikke ønsket å fortsette som Rosenborg-sponsor kan ikke jeg svare på, men kanskje er de blitt mindre opptatt av Midt-Norge og folkelighet og mer opptatt av Oslo og kanapeer, spøkte Skei.

Les mer: Rema angrer ikke på Rosenborg-avskjed

- Morsommere å bidra på Norway Cup
Men Rema-Reitan lar ikke konkurrenten være i fred på sponsormarkedet og det tok ikke lang tid før Rema 1000 kontret på fotballbanen. For hvem andre enn Coop var det som satt på generalsponsoratet til Norway Cup tidligere.

- Det er mye, mye morsommere, synes jeg da, å være med til å bidra på Norway Cup, enn å betale millioner av kroner for å få logoen din på brystet til en bortskjemt fotballspiller, sier Reitan.

Som trønder er likevel ikke Reitan fremmed for fortsatt å vise seg på Lerkendal og allerede i ettermiddag tar sjefen i Reitangruppen turen til Trondheim for å se den avgjørende kvalifiseringskampen mellom Rosenborg og skotske Celtic, der stillingen var 0-0 etter det første møte.

- Trønderhjerte blør litt når jeg ser Coop-reklame på ryggen til en Rosenborg-spiller, men når Coop har hoppet av Norway Cup og tatt over Rosenborg og vi har gjort motsatt, så synes jeg vi har gjort det beste valget, sier Reitan.

Nye bestevenner:

Selv om bestevennstrategien med leverandørkutt har rammet Rema 1000, har i hvert fall Rema-sjefen Ole Robert Reitan fått seg en ny bestevenn i Norway Cups generalsekretær Tony Isaksen. Foto: Eivor Eriksen.

- Rema 1000 er en verdiorientert dagligvarekjede
Generalsekretær i Norway Cup, Tony Isaksen, sier han er veldig fornøyd med hvordan Rema 1000 har fylt rollen som generalsponsor på Norway Cup.

- Hva er største forskjellen på Rema 1000 og Coop som sponsor?

- Jeg kan det si det sånn at det som er fint med Rema 1000 er at de er en verdiorientert dagligvarekjede, og de grunnleggende verdiene som man skaper gjennom å ha fokus på kundene er de viktigste og for oss passer det som hånd i hanske å ha de med som generalsponsor. Det er ingen tvil om det, sier Isaksen.

Avtalen Rema 1000 har med Norway Cup er på fem år og er det største sponsoratet på Ekebergsletta. Norway Cup har et  sponsorbudsjett på rundt 15-20 millioner kroner årlig etter det Kampanje kjenner til.

- Jeg vil ikke kommentere tall, men et sponsorat får større verdi når man ikke bare tenker det som er normalt ved en sponsoravtale, men også setter grunnleggende gode verdier inn i det, sier Norway-cup-sjefen.