Styret ved Høyskolen Kristiania har valgt inn Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018. Det skriver skolen i en pressemelding.

- Å få være med å lage Norges første arbeidslivsuniversitet takker man ikke nei til, sier Krumsvik.

Han kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo, i tillegg til en professor II-stilling ved Westerdals Oslo ACT. Han har tidligere jobbet som nettsjef i både VG og Dagbladet, og sjefsredaktør i Kanal 24, Romerikes Blad og Scandinavia Online. Nå ser han frem til nye arbeidsoppgaver ved Høyskolen Kristiania.

- Jeg gleder meg til å bli kjent med ansatte, studenter og samarbeidspartnere i Høyskolen Kristiania. Høyskolen har en lang historie, og det skal bli spennende å være med og prege framtiden, sier påtroppende rektor Krumsvik.

Blindheim: - Føler meg som en vaktmester
Etter 12 år som rektor, skal altså nåværende rektor Trond Blindheim tre til side. Men fordi Arne Krumsvik har oppsigelsestid, overtar han ikke rektorsmykket fra Blindheim før skolestart i august 2018.

- Ønsket du å fortsette?

- Nei, og det er jo slik at rektorstilling er åremålsstilling. Så det føles greit. Normalt sitter man fire år og perioden kan bli forlenget i fire til. Jeg har vært rektor siden 2006 - det blir 12 år til sommeren, så jeg er vel nærmest den lengstsittende rektor i Norge. Jeg har jobbet her så lenge at jeg begynner å føle meg som en vaktmester. Da er det kanskje på tide å la andre overta, sier Blindheim til Kampanje.

Ved skolestart neste år skal Blindheim tilbake til en dosentstilling med undervisning samme sted. Det både gleder og gruer han seg til.

- Jeg lurer jo litt på om jeg har gått ut på dato med det faglige. Jeg har ikke forelest siden 2005. Nå holder de jo på med mobiltelefoner og quizer og digitale læringsformer. Jeg er nok fastfryst i en tid der pedagogikken handler om svamp og kritt, så jeg har nok mye å lære

- Tror du Arne Krumsvik kommer til å gjøre en god jobb?

- Han er en fargerik akademiker som er oppvokst mellom børs og katedral. Jeg er veldig glad for at de velger en etterfølger med den bakgrunnen. Man må både kjenne praksisfeltet og også forskning - den dobbeltkompetansen er utrolig viktig, og det gjør han.

- Kommer han til å være like frittalende som deg?

- Det håper jeg virkelig ikke!

Skal undervise: Ved skolestart neste år skal Blindheim tilbake til en dosentstilling med undervisning. - Jeg har nok mye å lære, sier han.

Store ambisjoner
Når Krumsvik tiltrer 1. august 2018, skal Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT være en fullt sammenslått høyskole. Skolen har som ambisjon å bli Norges første arbeidslivsuniversitet.

- Jeg vil jobbe aktivt med realiseringen av universitetsplanene fra første dag. Det betyr at vi må styrke oss akademisk, samtidig som vi fortsetter å gi studentene en relevant utdanning som gjør dem attraktive på arbeidsmarkedet, forteller Krumsvik.

Styreleder ved Høyskolen Kristiania, Peter Wesenberg, er godt fornøyd med valget.

- Styret har vært opptatt av å finne en rektor som kan være med på å løfte Høyskolen Kristiania og nå de ambisjonene vi har satt oss om å bli et arbeidslivsuniversitet med vekt på både akademisk tyngde og det praksisnære. Krumsvik har en spennende bakgrunn som kombinerer akademia med næringslivserfaring. Han har også bred ledererfaring fra ulike miljøer. Med dette utgangspunktet, mener styret at han er rett person for jobben.