Navn: Nils Sejersted

Alder: 44 år

Stilling: Byråleder i Mood Communication

Aktuell: Mood overrasket byråverden med andreplassen i mediebyråkategorien i årets Byråprofil. Det er ingen liten bragd for et lite selskap.

- Har prisen gjort noe med dere?

- Den interne stoltheten prisen gir er nok viktigst, men vi er et byrå som ikke er så opptatt av priser. Vi trives som gjedda i sivet. Vi ligger under overflaten, men biter godt fra oss.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- I år feirer vi med min familie og da er det tradisjonelt med skinkestek, ribbe og tilbehør. Når vi ferier med svigerfamilien spiser vi kalkun. Må vel si at begge deler er like godt,- i tilfelle svigermor leser dette.



- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2017?



- Vanskelig å finne enkeltepisoder, og egentlig utrolig trist å svare dette, men jeg tror jeg må si Donald Trump. Det er jo dypt tragisk for verden, men det er ikke noen jeg har ledd mer av gjennom året heller.



- Hvem i bransjen synes du fortjener en ekstra oppmerksomhet før jul?

- Det vil sikkert fremstå som kundesmisk, men det synes jeg avtroppende sjef i OneCall Øistein Eriksen fortjener. Den suksessen han har bygget opp og betydningen han har hatt for merkevaren OneCall tror jeg ikke mange er klar over. Det er sjelden man møter personer som virkelig har et hjerte som banker for produktet de jobber med og er solide kulturbærere. Han har imponert meg med sitt engasjement over mange år.

- Hva har gjort mest inntrykk på deg i løpet av #metoo-kampanjen?

- Omfanget og historiene er vel det som har gjort mest inntrykk. Man blir skuffet på vegne av egen bransje når man leser dette. Jeg håper resultatet er en sunn holdningsendring hvor det fortsatt er rom for å gi hverandre en klem og et kompliment.

- Hvorfor er det ikke flere kvinner i toppen av medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Flere grunner til det, men manglende fokus på problemstillingen er kanskje det viktigste. Nå er det endret og det tror jeg vil vi se resultater av fremover. Alle har et ansvar, også dere i Kampanje som det ble klokt påpekt i en annen artikkel om å gi rom til flere stemmer fra bransjen.

- Hva er det beste og verste med Donald Trump?

- Det beste er definitivt alle parodiene han er opphavet til, det har gitt meg mye god latter. Det verste er at det er det beste.

- Hvem blir den store norske vinneren i vinter-OL i Pyeongchang?

- Det er flere kandidater her og jeg tror vi får et spennende OL, men jeg er nok ingen sportsidiot. Velger å si Klæbo, det virker som han har funnet frem riktig smøring.

- Etter Black Friday, Singles' Day og Cyber Monday, hvilken dag bør vi lansere i 2018?

- En hviledag.

- Hva var den siste appen du lastet ned?

- Etoro-appen. En app for ett sosialt tradingnettverk hvor man blant annet kan kjøpe kryptovaluta. Synes kryptovaluta er fascinerende og forsøker å forstå hvilken betydning det kan få fremover eller om det er en boble.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2017 best?

- Det blir vel et kjedelig svar, men 2017 har i veldig stor grad handlet om jobben og familien. Med tre barn så opptar vel de 90 prosent av kamerarullen min og et bilde av de hadde vært den beste oppsummeringen. Velger isteden å dele bilde av siste familiemedlem, vår suicidale hamster. Lurer på om den trives, den har forsøkt å ta livet av seg et par ganger allerede ved blant annet ved å klatre opp i badekaret ved en på luftetur på badet. Heldigvis lever den fortsatt og her et bilde fra en tur på rømmen.

Nils Sejersted velger bilde av hamster på rømmen. Lykkes den blir den et 2017-fenomen for familien.