«Uvant», «spansk», «vanskelig» og «komplisert» var noen av reaksjonene da Statoil fortalte om sitt nye navnevalg, Equinor. For en uke slapp oljegiganten nyheten som vekket sterke følelser og reaksjoner og det har siden blåst friskt rundt selskapet.  Næringslivspressen og bransjepressen har dekket saken bredt og navnevalget var blant de mest leste sakene på Kampanje sist uke.

Nå splitter også navnevalget rådgiverne og akademia. Rektor ved Høyskolen Kristiania og Westerdals, Trond Blindheim, mener navnevalget er «høl i huet», men møter motstand fra partner og konsulent Alf Bendixen i Big Blue som mener Statoil-navnet «er glemt om tre år».

- Noen har gått inn og endret dette navnet til noe vi knapt klarer å uttale før vi har hørt andre uttale det og det minner om Ekvator og Equador og er attpåtil stjålet fra en hestekiropraktor, sier Trond Blindheim.

Debatten ble ledet av Kampanjes egen ansvarlige redaktør Knut Kristian Hauger

- Jeg er enig i alt som Trond Blindheim sier, men det har ikke noe med saken å gjøre, sier Alf Bendixen.

På et frokostmøte i regi av Penetrace og Kampanje var det over 100 mennesker til stede for å høre på de to nestorene i den norske reklame- og markedsføringsbransjen krangle om navneendringen fra Statoil til Equinor er riktig eller galt?

Du kan se høydepunktene fra debatten som fant sted på årets første Romi Breakfast-event her.