Sindre Beyer mener jeg tar feil når jeg hevder at reklamefilmen tilhører fortiden.

Det er mulig jeg var uklar, da jeg uttalte meg til Kampanje sist uke. Jeg mente altså ikke at levende bilder er i ferd med å forsvinne som markedsføringsverktøy. Jeg siktet til den tradisjonelle TV-reklamen.

Kampanje skrev i august i fjor at det hadde vært et fall i TV-seingen på så mye som 20 % i første halvår i aldersgruppen 25-45 år. I den samme artikkelen uttaler flere større norske annonsører at de sliter med å nå de yngre målgruppene.

Som om det ikke skulle være nok, så slår også State of Inbounds-rapporten fra 2017 fast at 63 % av markedsførere sliter med å genere leads og trafikk og 40 % oppgir at det er vanskelig å dokumentere effekten av markeds- og kommunikasjonsaktivitetene (ROI).

Det har neppe vært mer utfordrende å jobbe med kommunikasjon enn i dagens medielandskap, det gjelder både annonsører og oss som jobber i byrå. Grunnen til dette er at den knappeste ressursen vi som jobber med kommunikasjon har i dag, er publikums oppmerksomhet. For det er vi som mottagere som bestemmer hva, hvor og når vi vil engasjere oss med kommersielt innhold. Og nettopp derfor er det vi i JCP alltid prøver å skape opplevelser mellom kunde og merkevare, for så å bygge kommunikasjonen rundt dette – selvsagt med utgangspunkt i produktet/tjenesten, briefen og strategien som er lagt. Denne måten å jobbe på bidrar til økt involvering og engasjement i målgruppen.

Og ikke overraskende ser vi til vår glede at denne tilnærmingen fungerer: Både Fearless Girl og Van Gogh med AirB&B kan vise til svært gode resultater og begge vant i tillegg Grand Prix i Cannes i fjor. For egen del har vi og våre kunder hatt suksess med bl.a. Volvo V, Tine Vennskapsfrokost, Taco-NM og ikke minst med vår egen The Logo Donation Project.

Vi kaller det Captivate People.

Ha en fin uke!