Torsdag kveld gikk Retailprisen av stabelen på Vulkan Arena, der det ypperste innen retail ble hedret. Arrangører var Kreativt Forum, ANFO og Retail Energy.

Det var reklamebyrået Per Høj sammen kunden Nidar, som kunne juble aller høyest – siden kampanjen «App app app» innkasserte to gull i to kategorier: Integrerte retailkampanjer og Årets lansering, samt bronse i Åpen klasse.

- Det er utrolig gøy og viktig for Per Høj at vi markerer oss så godt i kreativets- og effektkonkurranser med flere jobber. At App app app gjør det bra i både gullblyanten og Retailprisen er en stor anerkjennelse, sier byråleder Håkon Fretheim til Kampanje.

For byrået har retail vært et viktig satsingsområde.

- Vi har mange retail-kunder, og det er derfor ekstra kult å få en bekreftelse fra fagfolk på at arbeidet vi gjør er bra. Selve jobben er et bevis på at en god idé kan fungere på alle flater, men jobben hadde aldri blitt realisert på en så god måte hvis ikke kunden hadde vært villig til å slippe ideen løs. Stor takk til Orkla Confectionery & Snacks, sier Fretheim. 

I jurybegrunnelsen til «App app app» i kategorien Integrerte retailkampanjer heter det:

«I en kategori med ekstrem konkurranse og innovasjonstakt så klarer de nok en gang å stå ut. De tar tak i kjernen (Modermerket) og fornyer seg år for år uten å miste kjernebudskapet. Morsomt og veldig solid kreativt case med god innsikt, ide og uttak i alle ledd og ikke minst kostnadseffektiv produksjon. Engasjerende og fin gjennomføring selv om de ønsker å skremme folket bort fra å kjøpe produktet! Det skjedde dessverre ikke da de opplevde eventyrlig salgsøkning.»

Iskald seier:

We Are Live vant gull for kunden Diplom-Is og kampanjen «Wanted Kuppet». Her kan de motta prisen på scenen torsdag kveld. Foto: Christoffer Krook

Nok en pris til sandkassa:

Audi-jobben «Enter Sandbox VR Experience» vant gull i åpen klasse under retailprisen. Byrået bak er Pol, og det var Andrea Engum som mottok prisen på vegne av byrået. Foto: Christoffer Krook

Stunt vant gull
Også Diplom-Is og We Are Live kunne innkassere gull. Det fikk de for stuntet «Wanted – Kuppet». Om denne vinneren skriver juryen blant annet: 

«Selve eventet var gjennomført som en kriminelt god historie der også sosiale medier ble flittig brukt. Målet med kampanjen var å skape blest og engasjement rundt lansering, samt økt kjennskap og preferanse til et gitt produkt. Resultatene var svært gode og hele kommunikasjonsarbeidet hang sammen i en glitrende koreografi.» 

I klassen for Pakningsdesign ble det delt ut to gull; Tank Design Tromsø på vegne av Dyrtec og Real turmat, og Scandinavian Design Group for pakningsdesignet til Rema 1000-serien «Kolonihagen». 

I Åpen klasse var det «Enter Sandbox» som Pol har laget for Audi som vant gull. Utmerkelsen Årets retailer var det Kolonial.no som stakk av med, mens Brings DM-pris ble delt ut til lanseringskampanjen for kyllingen Solvinge Hubbard av og for Rema 1000.

Ikke på tur:

I klassen for Pakningsdesign var det Tank Design Tromsø som stakk av med gullet. Det fikk de for kunden Real Turmat og Drytec. Her er Drytechs markedssjef Monica Mathiassen avbildet med Bjørn Viggo Ottem, som er partner i Tank. Foto: Christoffer Krook

Gullvinner:

Scandinavian Design Group vant gull i klassen for pakningsdesign - for kunden Rema 1000. Fra venstre: Kim André Monsen (SDG), Tommy Majdek(Rema 1000), Celin Kjenslie (Rema 1000), Per Åge Dahl (Rema 1000), Arnt Ove Dalebø (Kolonihagen), Linda Cecilie Strøm (SDG), Annette Holst (Kolonihagen), Marie Slettvold (SDG), Andreas B. Sogn (SDG). Foto: Christoffer Krook

Kan innrede med pris:

Her er en glad gjeng fra SMFB avbildet under Retailprisen sammen med kunden Ikea. Byrået vant bronse i to kategorier med kampanjen «La livet ditt innrede stua». Fra venstre: Fra venstre: Linus Hjellstrøm, Stine Odland (Ikea), Kristian Kristiansen, Cathrine Boije (Ikea), Alexander Gjersøe og Pia Ølstad. Foto: Christoffer Krook

Her kan du se alle vinnerne under Retailprisen 2018:

Retailprisene 2018 Annonsør Byrå
Integrerte retailkampanjer    
Gull: «App app app»  Smash/Nidar/Orkla Confectionary & Snacks Per Høj
Sølv: «Norvegia toast - Digg på 1-2-3»  Tine/Norvegia Try
Bronse: «La livet ditt innrede stua»  Ikea SMFB og JCP PR & Advertising

Årets lansering

   
Gull: «App app app»  Smash/Nidar/Orkla Confectionary & Snacks  Per Høj
Sølv: «Ingenting»  DNB Try
Bronse: «Et fargerikt frieri til St. Hanshaugen»  Fargerike Morgenstern
Events    
Gull: «Wanted Kuppet»  Diplom-Is We Are Live
Sølv: «Træna lanserer Klar»  Orkla McCann Oslo
Bronse: «La livet ditt innrede stua»  Ikea SMFB og JCP PR & Advertising

Pakningsdesign

   
Gull: «Real Turmat»  Drytec Tank Design Tromsø
Gull: «Kolonihagen pakningsdesign»  Kolonihagen / Rema 1000 Scandinavian Design Group 
Bronse: «Minde Nøttekos»  Brynild Tank Design Oslo

Åpen klasse – Innovasjon og kreativitet

   
Gull: «Audi Enter Sandbox VR Experience»  Audi Norge Pol
Sølv: «Winter is coming»  Ikea SMFB
Bronse: «App app app»  Smash/Nidar/Orkla Confectionary & Snacks  Per Høj
Årets retailer Kolonial.no  
Brings DM-pris «Solvinge Hubbard» /Rema 1000