Den siste tiden har det gått en debatt på Kampanje hvor influencerne har fått ganske sterk og tydelig kritikk. Det er selvsagt litt delte meninger om hvor mye av kritikken som er berettiget, men erfaringsmessig er det sjelden så mye røyk uten ild. Det er slik ganske tydelig at influencerne har noen utfordringer som må løses.

Les også: - Skivebom fra influencer-nettverk

Må enhver ny kanal eller påvirkningsmulighet komme med et sett barnesykdommer? Er det ikke like greit å riste disse av seg i starten? Muligheten er her nå! Som annonsører har vi selvsagt de samme forventninger og krav til en ny «kanal» som vi har til de mer etablerte. Men vi har erfaringsmessig vært ganske rause med tilgivelse for feilsteg tidlig i en ny kanals livsfase. Vi er forbi den fasen nå!

Rådgivere i OMD har i flere omganger vært svært direkte i sin kritikk og synliggjør flere åpenbare utfordringer i denne relativt nye, men stadig viktigere kanalen. Det synes vi er prisverdig. Som annonsører forventer vi at enhver kanal vi benytter opptrer ordentlig og ryddig og at vi til enhver tid har tilstrekkelig og korrekt dokumentasjon tilgjengelig. Slik er det for andre kanaler og slik må det naturligvis være for denne kanalen også.

Vi synes det er flott at INMA tar tak i utfordringen i det norske markedet. Ved å samle influencerne i en gruppe for å jobbe med hvordan kanalen kan og bør se ut i fremtiden, viser man at man har selvinnsikt. Starten på løsningen er ofte en erkjennelse av at vi har et problem. Det har åpenbart influencerne.

Få ting løser seg helt av seg selv. Som vi pleier å si; Hadde ting bare vært enkelt hadde vi jo bare gjort det. Vi i ANFO er glade for at vi skal inviteres inn i prosessen og ser frem til å bidra.

Vi vet at ikke alt er like lett å sammenligne. Vi trenger likevel en omforent valuta som kan brukes når vi sammenligner forskjellige kanaler. Vi kjøper ikke det at denne kanalen er så forskjellig fra alt annet. Det har vi hørt før. Mange ganger!

Det er faktisk ikke veldig mye vi ber om.  Stort sett ordentlige forhold og transparente prismodeller. Vi vil vite hvor følgerne befinner seg. Noen av oss mener faktisk at norske følgere har en større verdi enn utenlandske. Falske følgere er selvsagt helt uakseptabelt. Her er vi ganske kompromissløse. Falske følgere setter vi i samme kategori som ad fraud. Det er svindel og lureri og totalt uakseptabelt. Vi er opptatt av kvalitet, fornuftige priser og prismodeller, dokumentasjon, brand safety og som allerede sagt flere ganger; transparens!

Prising er en gjenganger i slike diskusjoner. Er produktet godt nok og det kan dokumenteres vil det sjelden være problematisk. Det vil alltid være etterspørsel etter kvalitativt gode og effektive produkter.

Kanalen er i vekst og et økende antall annonsører ønsker å ta i bruk kanalen. Kanalen blir følgelig viktigere dag for dag. I en slik fase er det andre regler som gjelder. La oss sammen gjøre det norske medietilbudet enda rikere. Vi tror på og heier på kanalen, så vis oss tillitten verdig.