Vi kan nok en gang lese om «mistillit til mediebyråene», der Anfos årlige annonsørrapport danner grunnlaget for temaet. Og nå hiver administrerende direktør i Publicis, Peder Mittet, seg med i hylekoret. Man kan jo spørre seg hva motivet skal være, annet enn å løfte frem seg selv og sitt eget selskap?

 Peder Mittet antyder at Mediebyråforeningens medlemmer ikke opererer med en oversiktlig og åpen modell, ei heller tar problemstillingene ANFO tar opp knyttet til transparens, kontroll, brand safety og effektmåling, seriøst.

Les mer: - Ordkrigen i mediene har ikke ført frem

Mediebyråforeningen har utviklet en klar kommunikasjonsstrategi og jobber med å øke kompetansen og kunnskapen om det rent mediefaglige. Vi er mer synlige enn noen gang og jobber aktivt med aktuelle problemstillinger og utfordringer som f.eks. GDPR, bransjeglidning, kurs og kompetanse, bransjens omdømme og selvsagt også programmatiske kjøp.

Foreningen består i dag av medlemmene; Dentsu Aegis, RED dentsu X, GroupM, Omnicom, IUM og Futatsu. Meg bekjent, jobber medlemsbyråene aktivt med problemstillingene rundt digital marketing og tar dette på ytterst alvor. Påstanden fra Mittet om at de ikke gjør det faller på sin egen urimelighet og han burde holde seg for god til å trekke debatten på til et så lavt nivå.

Som jeg svarte i Kampanje, ønsker jeg en konstruktiv debatt om temaet – snarere enn å høre om Peder Mittet og hans egeninteresser.

Som jeg svarte i Kampanje, ønsker jeg en konstruktiv debatt om temaet – snarere enn å høre om Peder Mittet og hans egeninteresser. Jeg tror at vi og Annonsørforeningen i felleskap kan finne ut hvor skoen trykker og hva vi kan gjøre med det. Vi har bl.a. tatt initiativ til et møte der dette vil være et av temaene.

Omdømmeundersøkelsen vi gjennomførte i fjor, viste i likhet med annonsørrapporten og Mediebemannings bransjerapporten 2018, at vi har en høy tillit blant annonsørene og blir beskrevet som annonsørenes viktigste strategiske samarbeidspartner.

Jeg inviterer gjerne Peder Mittet og hans mediebyrå inn som medlem i Mediebyråforeningen slik at han sammen med oss kan være delaktig i å bidra til at mediebyråenes forening styrker seg ytterligere og at vi i fellesskap bidrar til faglig fokus og konstruktiv debatt.