Det var ikke mye igjen av Playroom da Helge Wold tok over sjefsjobben på nyåret. For to år siden forsvant gründer Jan Fredrik Karlsen, og i fjor startet han det konkurrerende eventselskapet All-In, som ble fylt opp av tidligere Playroom-ansatte.

Les mer: Karlsen klar med nytt eventbyrå - tapper Playroom for ansatte

Nå viser regnskapstallene til Playroom at Karlsen også tappet selskapet for kunder. Omsetningen til Playroom falt fra 135,8 millioner kroner til 50,3 millioner kroner.

- Det var et tungt 2016 der seks stykker gikk til All-In, og de tok jo med seg en del kunder. Vi havnet i en situasjon med dårlig selvtillit og fikk en del stang-ut på pitsjer. Da ble resultatet sånn, sier Wold til Kampanje.

Minsker underskuddet
Han gir Karoline Amundsen honnør for at underskuddet likevel minsket fra 9 millioner i 2016 til 1,9 millioner i 2017. Hun ledet Playroom etter Karlsens avgang og er fortsatt å finne i selskapet.

- Hun og gjengen gjorde en kjempejobb i fjor og kom i mål omtrent i balanse. Min jobb nå er ikke å øke kostnadene mer enn inntektene, sånn at vi kan drive lønnsom vekst, sier Wold.

Nå er han godt i gang med å hente inn nye kunder. Hovedorgansisasjonen Virke har valgt Playroom Event som sitt byrå for gjennomføring av Handelskonferansen 26.september og Virkekonferansen 31. oktober 2018. Playroom har også fått Jernia på kundelisten, og skal hjelpe butikkjeden med gjennomføringen av sin årlige salgskonferanse med over 300 deltakere.

Nye hoder
For å betjene de nye kundene, har Wold også kommet godt i gang med å fylle opp selskapet med nye hoder. I tillegg til fire nyansatte, har han også skrevet fast kontrakt med art director Julie Solberg, som har vært i Playroom siden september 2017.

- Vi er inne i en voksefase nå, med mange nye kunder og jobber. Det krever sitt mannskap, så vi styrker staben og går en spennende og forhåpentligvis hektisk sommer og høst i møte, sier Wold.

Malene Bjørgaas og Sara Laarej Berg er ansatt sin prosjektkoordinatorer med hovedfokus på VG-lista og Gullruten. Håkon Myhre kommer inn som rådgiver, etter å ha jobbet som kommunikasjonsrådgiver i NSB i ti år. Sistemann inn er Tom O'Donnell som har kreativ leder i eventbyrået J.W. Thompson de siste fire årene.

Det er nå 14 ansatte i Playroom.

- Jeg tror jo at vi kommer til å bli opp mot 20 ansatte, men om det skjer på denne siden av jul eller ikke, er avhengig av tilveksten, sier Wold.

«The name of the game»
Playroom-sjefen har selv fartstid fra miljøer som Statoil og McCann, og - ikke minst - ti år i eventselskapet Gyro.

- Hvordan er det å konkurrere med tidligere kollegaer fra Playroom og Gyro om jobber?

- Det er «the name of the game». Denne bransjen er såpass liten og umoden. Alle har en eller annen gang vært i Gyro. Vi konkurrer med tidligere kollegaer hele tiden, og det er helt fint.

Del av «nytt» mediehus
Playroom er heleid av Nordic Entertainment Group, som også eier TV3-kanalene og Viasat, samt produksjonsselskaper som Monster og Strix. Nordic Entertainment Group var tidligere en del av MTG, men skilles nå ut som et eget selskap med Morten Aass som norsk sjef.

Les mer: Tråkker på gassen i «nytt» mediehus: - Skal være ledende på sport (abo.)

Selskapsendringen har ingen praksis betydning for Playroom, ifølge Wold.

- Eieren vår står bak oss og er villig til å satse. De gir oss tid og anledning til å komme tilbake i full skala på markedet igjen.

 Her ser du regnskapstallene til Playroom for 2017. Alle tall i MNOK. 

Playroom Event 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 50,3 135,7 - 62,9
Driftsresultat - 1,9 9,0  
Resultat før skatt - 1,9 9,0