OneCall har kjempet med nebb og klør for å beholde slagordet sitt. Først ble de nektet av Forbrukerombudet å kalle seg «Like bra – bare billigere», ettersom ingen mobiloperatører kan hevde å være billigst. Løsningen ble å endre slagordet til «Like bra – bare billig» i 2013. Konkurrentene så seg ikke fornøyd med det, og året etter måtte OneCall dokumentere overfor Forbrukerombudet at de var «like bra», ettersom de på dette tidspunktet ikke kunne tilby kundene sine 4G. Det klarte de, og siden har de fått ha slagordet sitt i fred.

Nå velger de imidlertid å kaste vrak på slagordet, helt frivillig, ifølge markedsdirektør Albert Arli.

- Dette skjer helt frivillig. Det er ingen dramatikk i det, dette er noe vi har jobbet ganske lenge med. «Like bra – bare billig» har gjort en god jobb for oss ganske lenge, men alt har en slutt, og nå ruster vi merkevaren for fremtiden. Kravene fra kundene blir større og selv om pris er det aller viktigste, er kundene opptatt av et større bilde, sier han til Kampanje.

Det nye slagordet er derfor blitt «Rimelig smart». Slagordet skal både romme en satsing på pris, samtidig som det skal kommunisere innovasjon.

Markedsdirektøren tror ikke det nye slagordet bør oppleves som kontroversielt.

- Vi er mest opptatt av det vi holder på med og mulighetene som «Rimelig smart» åpner for, sier han.

Ti år hos Los & Co
Det er Los & Co som står bak den nye kommunikasjonsplattformen og reklamefilmene som rulles ut denne uken. De har vært OneCalls reklamebyrå siden 2008. 

- Forenkling og tilgjengeliggjøring ligger i OneCalls DNA. Vi skal snakke om både lave priser og forbrukervennlige løsninger som fjerner friksjon og forenkler hverdagen. Sistnevnte blir stadig viktigere for en differensierende kundeopplevelse i et marked der priser og produkter raskt kopieres, sier seniorrådgiver Bjørn Kjetil Tønnessen i Los & Co.

Nylig kunne Kampanje skrive at OneCalls morselskap Telia avholder byråkonkurranse. Det kommer ikke til å påvirke det ti år lange samarbeidet mellom OneCall og Los & Co, som fortsetter som før.

- Per nå er vi veldig fornøyd med situasjonen, sier markedsdirektør Albert Arli.

Les mer: Los & Co bak ny Telia-reklame - telekjempen åpner for å bytte byrå

- God og kjent oppskrift
Selv om slagordet er nytt og tidligere OneCall-sjef Øistein Eriksen naturlig nok ikke er å se i de nye reklamefilmene, har ikke byrået snudd opp-ned på OneCall-oppskriften.

- Nei, vi gjør ikke det. Det er en oppskrift som er god og kjent, men som tar med seg ny energi. Vi liker å ha noen grep som vi benytter oss av. Hvis det skjer noe med grepene våre, så er det fordi det dukker opp nye muligheter.

Se den første av de nye rekamefilmene til OneCall her: