Låta «Trønder» markerer at Trøndelag nå står sammen, som én fylkeskommune. Torsdag denne uken ble den ferske musikkvideoen avspilt for fylkestinget i Namsos, og nå går videoen som ild i tørt gress på sosiale medier.

Videoen har i skrivende stund 419 tusen avspillinger på Facebook, syv tusen delinger og rundt 700 kommentarer.

Videoen er laget av trøndere for trøndere, og det er det trondheimsbaserte kommunikasjonsbyrået Berre som står bak. I tillegg til å jobbe tett med fylkeskommunen har byrået en rekke store aktører på kundelisten som blant annet North Face, Enova, Tine, Coop, Kari Traa og Hestra.

- Dette er en del av kommunikasjonen vi har jobbet sammen med fylkeskommunen om, for å oppnå stolthet, en felles identitet og samhørighet. Det har vist seg at fylkessammenslåingen i Trøndelag har vært en suksess, sammenlignet med andre steder. Og vi må gi «kudos» til fylkeskommunen for det er en sprek bestilling, som har potensial til å gå ordentlig galt. Vi er stolt og glad over at vi har fått tillit til å gjøre noe så dristig, sier Lasse Berre, daglig leder i Berre.  

Se filmen her:

- Laget uten ironi
- Det er jo en sjanger det er vanskelig å lykkes med, mange har prøvd det før, men det blir fort «kleint» – hvordan har dere prøvd å unngå det?

- Ja, det kan fort bli «kleint», men vi tror vi har kommet utenom det. Videoen er laget uten ironi og parodierer ikke sjangeren. Vi har laget den dønn seriøs, og dratt på med «feelgood». Samtidig har det vært viktig å ikke fremstille trøndere som skrytepaver, sier Berre, og henviser til de mange trønder-stjernene som er å finne i videoen.

På rollelisten finner man blant annet Idar Vollvik, Petter Northug, DDE, Ulf Risnes, Mona Grudt, Øystein Dolmen, Anne B. Ragde, Emma Bones og Ane Dahl Torp som Helena Mikkelsen, samt Nidarosdomens guttekor og Klaus Sonstad.

Sangen er skrevet og komponert av Mads Bones og Kyrre Havdal, og det er Morten Warholm Haugen, kreativ leder i Berre, som har hatt regi på videoen.

- Åååå, denne er søt den
Musikkvideoen, som tok 14 dager å lage, har fått blest i en rekke riksaviser, også på Twitter har musikkvideoen fått god respons. Blant annet twitret kulturminister Trine Skei Grande «Åååå, denne er søt den» med lenke til videoen.

Gleder seg over ros fra fagfolk
Lasse Berre forteller at de er overveldet over tilbakemeldingene, og han synes det er ekstra stas at fagfolk også legger merke til arbeidet.

- Den har vært helt fantastisk, vi har jo hatt nesten en halv million visninger på Facebook, rundt syv tusen delinger og rett i underkant av tusen kommentarer, alt på under et døgn. Det er mye fagfolk å finne i kommentarfeltet også, og det er gøy å se at de forstår kvaliteten og at det er gjort et godt stykke kommunikasjonshåndverk, forteller han.

Berre kommunikasjonsbyrå jobber primært innenfor foto, film, grafisk design og tekst. Selskapet med ni ansatte hadde en omsetning på over 10,5 millioner kroner og et overskudd på 111.000 kroner i 2017.


Grunn til å være glad: - Folk flest ser at det er et godt stykke arbeid, og vi er jo veldig stolt og ydmyk av tilbakemeldingene som har kommet, sier Lasse Berre. Foto: Berre kommunikasjonbyrå.