Da merkevaren Kari Traa hadde bestemt seg for å kaste seg inn i markedet for fritidssko, bestemte de seg for å slå på stortromma.

- Vi ville gjøre en ordentlig lansering av den nye kategorien fritids-sneakers med et kreativt konsept. Derfor hadde vi en pitsj for denne kategorien, forteller markedssjef Sissel Himle i Kari Traa.

Alle tidligere byråavtaler er avsluttet og det som i utgangspunktet var en avtale for én kategori, utvides nå til å omfatte flere deler av Kari Traa-universet, som også består av både sports- og fritidstøy.

- Vi har valgt å gå videre i samarbeidet med Anti, nå ser de på hele merkevareplattformen til Kari Traa samt alle kategorier, sier Himle.

Hun utelukker likevel ikke at de kan benytte seg av tjenestene til tidligere samarbeidspartnere som PR-byrået Trigger.

- Vi har ikke noen byråavtale med Trigger, men de er en partner vi har dialog med, så vi skal kanskje gjøre noe med dem også. Det er fint at vi kan ha flere samarbeidende byråer, og at Anti også er åpen for dette.

Ti byråer i pitsjen
I pitsjen var det totalt ti byråer som deltok. Himle forteller at det var flere grunner til at valget falt på Anti.

- Vi følte Anti matchet oss bra. Merkevaren Kari Traa begynte som en rebell i markedet, så det er viktig for oss å ha et byrå som tør å utfordre. De kom med gode forslag, og la opp til en litt annen kommunikasjon enn de andre.

Himle opplyser at avtalen som er inngått med Anti, er ettårig med mulighet for fire nye år.

Satser internasjonalt
Satsingen på den nye kategorien markerer også startskuddet for en større, internasjonal satsing for Kari Traa.

- Nå bygger vi opp Kari Traa ut over Norge og Skandinavia og satser i Norden, USA og Canada, forteller hun.

Den nye skokolleksjonen lanseres i første omgang fullt i hele Norden.

- Ja, footwear har vi nå lansert i Norden i første omgang. Det er i første omgang ull- og superundertøy som lanseres for fullt utenfor Norge. Vi har også fått inn ullundertøyet vårt hos nisjekjeden Rei, som er USA’s største kjede med fokus på utendørsaktiviteter.

- Men hvordan skal Kari Traa klare å stå ut i et sportsmarked med ekstrem konkurranse?

- Det som er viktig for oss, er å skille oss ut. Sportsbransjen er en maskulin bransje, der vi har en litt annen innfallsvinkel fordi vi har bakgrunn fra personen Kari Traa - og vi er kun for jenter. Vi ser at vi har engasjerte brukere så for oss er det viktig å kommuniserer direkte med dem og gjøre tingene på en litt annen måte en tradisjonelt i sportsbransjen, sier Himle.

Den anerkjente hiphop-danseren Mona Berntsen er i sentrum i den nye kampanjen, og Kari Traa er så fornøyd med dette samarbeidet at det kommer til å bli utviklet til et større samarbeid.

- Anti foreslo Mona Berntsen, og under filminnspillingen så vi jo at hun står for mye av det samme som oss. Hun kommer fra en tøff bransje, har bein i nesa og var rett og slett en veldig god match med oss som merkevare.

Se filmen her (artikkelen fortsetter etter filmen):

- Fortsatt «pink it and shrink it» 
Hos Anti er de stolte over å ha vunnet kunden og også over å presentere første resultat av samarbeidet – med en film for sko-kolleksjonen som er utviklet spesielt for aktive jenter.

- Det er hard konkurranse i sko-markedet, men veldig få utvikler fritidssko eksklusivt for jenter. Det er fortsatt en «pink it and shrink it»-mentalitet blant mange av de andre aktørene i segmentet, og det er derfor ekstra spennende å få lov til å bidra når Kari Traa lanserer sko for jenter, av jenter, sier rådgiver Hege Skraastad i Anti.

Anti har laget en film som skal vises utelukkende på nett og sosiale medier. Her er det den norske hiphop-danseren Mona Berntsen som viser frem produktene i bruk. Målet har vært å inspirere jenter og kvinner til å ta plass, og «run the show» i sitt eget liv slik man selv vil, uten å bry seg om hva andre måtte tenke eller mene.

Bak Kari Traa står eierselskapet Active Brands, som også har merker som Dæhli, Johaug og Sweet Protection i stallen. Active Brands omsatte i 2017 for tett oppunder 900 millioner kroner, der Kari Traa stod for rundt halvparten av dette.

Kreatører hos Anti har vært Emil Hafslund og Sondre Røe. Produksjonsselskap har vært BRF, med Eivind Ell på regi.

Sist Kari Traa produserte film, var det Trigger som sto bak.

Les også: Kari Traa protesterer mot treningspress i ny film

Nytt lag:

Her er gjengen som skal ta Kari Traa som merkevare ut i verden. Fra venstre: Sondre Røe, Hege Skraastad, Jennie Andersson, Kjetil Wold, Per Kristian Foss Halvorsen, Erik Hegbom, Sissel Himle og Emil Hafslund. Foto: Anti