«Kos deg» er oppfordringen fra Coca-Cola på starten av det nye året. Det er også budskapet som erstatter logoen på Coca-Cola-flaskene som rulles ut i butikkene i disse dagene. Sentralt i kampanjen står en ny reklamefilm, utviklet av Trigger og produsert av Fantefilm. Den norske artisten Unge Ferrari står for musikken.

Aldri før har en så stor Coca-Cola-kampanje vært norsk i alle ledd.

- Dette er første gang vi lanserer en bred markedskampanje som er 100 prosent norsk; den er både utviklet og produsert her i Norge. Med denne kampanjen vil vi hylle den urnorske kosen. Vi nordmenn er verdensmestere i å kose oss, og kampanjen minner om at Coca-Cola er en perfekt følgesvenn til hverdagskosen – uansett om den er uten sukker, eller med, sier Johanna Kosanovic, markedssjef i Coca-Cola Norge.

Trigger har også fornorsket slagordet «Taste the feeling», som har blitt til «Taste the kos».

- Norge er et lite og langstrakt land med få innbyggere og en særegen kultur; formet av skiftende årstider, og været som følger med disse. En konsekvens er det særnorske ordet «kos», som er distinkt, unikt og noe alle nordmenn kjenner til. Nettopp fordi uttrykket rommer så mye er «Kos» hjertet i konseptet vårt, sier Yousef Musavi, kundeansvarlig hos Trigger.

Jobber tett med Trigger
Trigger fikk jobben etter å ha gått seirende ut av en pitsj-prosess. De stod også nylig bak en kampanje for Coca-Cola-merkevaren Glacéau smartwater.

- Trigger er et byrå vi jobber ganske tett med, sier Johanna Kosanovic i Coca-Cola Norge. 

I 2016 inngikk Coca-Cola en samarbeidsavtale med Anti, men dette samarbeidet er nå slutt, ifølge Kosanovic.

Kampanjen de nå lanserer blir en av årets største fra den amerikanske merkevaren i Norge.

- Dette er en stor kampanje, selv etter Coca-Cola-forhold, sier Kosanovic.

- Dyrker det norske
Yousef Musavi i Trigger er glad for å få muligheten til å bygge en Coca-Cola-kampanje fra bunnen av.

- I denne kampanjen har vi hatt muligheten til å dyrke de de typiske norske, kulturelle særpregene, og det har vært en spennende utfordring. Vi opplever at Coca-Cola egentlig alltid har snakket om «Kos», uten eksplisitt å ha nevnt selve uttrykket. Med dette konseptet henter vi «Kos» hjem igjen, og dyrker det fullt ut, sier han

- I en tid med mye polarisering i samfunnet må vi ta tak i det som bringer sammen. Vi tror at «Kos» har dette potensialet. Spør deg selv, hvem i Norge er det som ikke liker å kose seg? Jeg håper og tror Coca-Cola sine målgrupper vil sette pris på, og kjenne seg igjen i, denne kampanjen, avslutter Yousef Musavi i Trigger.

Gaute Hesthagen har regissert reklamefilmen. Han var opptatt av å fange det norske mangfoldet på film.

- Vi måtte finne ansiktene som var sjarmerende, interessante og varme – samtidig som de speilet et tverrsnitt av den norske befolkningen, sier han. 

Se filmen her: