Torsdag ble det klart at Thon Hotels ble kåret til Årets Markedsfører på Latter i Oslo av blant andre Markedsføringen i Oslo og Markedsforbundet. Samtidig ble det også klart at hvilken trønder-bedrift eller organisasjon som sto for den aller beste markedsføringen i Trondheim i 2018, og dermed ble utropt som vinner av «Robert Millar-prisen».

I finalen var det butikken «Lille Martine», NTNU og Trondheim Kino som kjempet om å bli vinner av årets pris. Juryleder David Kollsete, som også er leder av Trondheim Markedsforening, forteller at alle tre har bidratt positivt til byens næringsliv og omdømme, i tillegg til å ha skapt gode resultater for egen vekst.

- Dette er alle gode eksempler på bedrifter som gjennom smarte grep har kunnet hevde seg i tøffe marked, sier styrelederen i Trondheim Markedsforening.

Årets vinner er altså klesbutikken som har spesialisert seg på barneklær, startet av gründer Wenche Bakke for 19 år siden. Men med butikkdød og stadige utfordringer for sentrumsbutikker, har Bakke tatt grep og kan vise til gode resultater. Hun har også tatt et stort sprang og etablert butikk i Oslo.

- Det er utrolig stort å vinne med så store og dyktige kandidater. Det er en sterk bekreftelse på at vi gjør noe riktig, uttalte Bakke fra scenen.

Bevisst satsing i sosiale medier
Gründeren har klart å få sving på nettbutikk i tillegg til å øke omsetningen i to butikker, samt hatt en offensiv satsing på merkevarebygging gjennom blant annet gjenkjennbar innpakning og emballasje og lanseringen av en egenprodusert ullkolleksjon for barn.

- Vårt varemerke har blant annet vært innpakning, og har hørt at unger kjenner igjen gavene som kommer fra oss. Vi har klart å skape en gjenkjennelse, uttalte Bakke til juryen under sin casepresentasjon.

«Lille Martine» har også satset bevisst på Instagram og har opparbeidet seg 33.700 følgere. Tidligere i år ble butikken også kåret til «Årets Handelsbedrift i Trondheim 2018».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vant i fjor:

I fjor var det studentuka «Uka» som vant prisen som Årets Markedsfører i Trondheim. Foto: Trondheim Markedsforening

Fikk inn over 50 bidrag
Juryen har i år vurdert over 50 innsendte bidrag. Av disse presenterte åtte kandidater sitt case for juryen tidligere denne måneden og til sist sto man igjen med tre finalister og én vinner.

Det er Trondheim Markedsforening som står bak prisen, og vinneren får et gavekort på 200 000 kroner i annonsering i Adresseavisens medieflater.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje har vært representert i juryen.