I dag starter Miljøpartiet De Grønne (MDG) sitt landsmøte, og her er det duket for premiere på den offisielle valgkampvideoen fra partiet. I filmen møter man Johanne (15) som i likhet med veldig mange andre unge, er bekymret for fremtiden og klimaforandringene.

Med seg på laget har MDG fått produksjonsselskapet Babusjka med Thomas Anker på regi. Og de skryter av den unge jentas innsats i filmen.

- Å få jobbe med en ung jente som Johanne har vært inspirerende. Hun har stilt opp med bilder og filmsnutter fra egen oppvekst, og spurtet gjennom Oslos gater på kveldstid for å at vi skulle få lage denne filmen. De som vokser opp i dag har skjønt hvor slaget står, og de kjemper hardt for å bli hørt. Nå må de på toppen begynne å lytte, og ta grep. Vi håper selvfølgelig at filmen bidrar til at flere stemmer MDG når de står i valglokalene rundt om i landet i september, sier Anker.

Til Kampanje forteller kommunikasjonsrådgiver Sveinung Arnestad at Johanne meldte seg selv til tjeneste.

- Johanne svarte selv på et facebook-innlegg fra Babusjka. Hun er veldig engasjert i temaet, og har vært en drøm å jobbe med, forteller Arnestad.

Tas ut i sosiale medier
Foreløpig er planen til MDG å la filmen spres på sosiale medier.

- I første omgang kommer filmen kun til å gå i sosiale medier. Vi satser på en fin miks mellom betalte og organisk spredning. Så tar vi en løpende vurdering på om vi også skal i flere kanaler senere i valgkampen, sier Arnestad.

Han har tidligere jobbet som kreatør i SMFB, og i forbindelse med denne filmen har han gjort et kjapt comeback i bransjen for å hjelpe med manus. Musikken er det den italienske komponisten Ludovico Einaudi som har laget, han er mest kjent for musikken til filmer som «De urørlige» og «I’m still here».

Kampanjes valgkampjury skal i september kåre det partiet som har hatt den beste valgkampen, der man vurderer grep tatt under valgkampen for å best få frem sitt budskap. Denne filmen er dermed et lodd inn i den «konkurransen».  

Les også: Bompengepartiet herjer i sosiale medier: - Vi kan stå foran en partipolitisk revolusjon

Se filmen her: