I en ny kampanje fra Amnesty har man samarbeidet med gjenbruksappen Tise og reklamebyrået Anorak. Målet er å sette fokus på at strenge abortlover i Argentina fører til farlige aborter der man bruker kleshengere heller enn å utføre abort hos lege.  

- Argentina har en av verdens strengeste abortlover. Men strenge abortlover fører ikke til færre aborter, det fører til flere ulovlige og farlige aborter. Vi mener at kleshengere aldri skal brukes til noe annet enn å henge opp klær - derfor har vi fylt tomme kleshengere med plagg for å samle inn signaturer til en utrolig viktig sak, sier fundraising- and marketing manager Camilla Kolverud i Amnesty International Norge.

I det som har fått navnet #Signaturkolleksjonen har 23 profiler donert plagg fra deres egne garderober og dette er lansert på Tise. Blant giverne finner vi Maria Mena, Pia Tjelta, Julie Bergan og Jenny Skavlan.

- Vi i Tise er opptatt av å være mer enn bare en gjenbruksapp. Det å kunne bruke vår plattform, vår stemme og vårt nettverk til å løfte frem en så viktig sak som denne, er vi veldig stolte av, sier head of sales Karoline Linnea Svenungsson i Tise.

Idé og konsept er utviklet av Anorak. Dette inkluderer også en underskriftkampanje som til nå har samlet 67.000 signaturer, opplyser partner og konsulent Janne Espevalen i Anorak til Kampanje

- Vår ambisiøse målsetning om å nå totalt 60.000 signaturer på aksjonen for endring av abortloven i Argentina er allerede nådd. Med disse bra damene på laget og seks dager igjen av aksjonen, tar vi fatt på drømmen om å klare en «all time high» for en underskriftskampanje i Amnesty International Norge, sier kreatørteamet i Anorak, Kaja Wang og Nora Eide.

Her kan du se kampanjefilmen: