Burger King er ikke en aktør som har for vane å få ros fra dyrevernsorganisasjoner, men det er nettopp det de gjør for sin nye svenske reklamekampanje. 

I utendørskampanjen, som blant annet henger på svenske t-banestasjoner, har Burger King sidestilt to reklameplakater som ved første øyekast ser like ut, men som illusterer hvor stor betydning en flertallsending kan få.

«Om du liker kylling», står det på den ene, som markedsfører kyllingburgere. «Om du liker kyllinger», står det på den andre, som markedsfører kjedens plantebaserte burgere.

Svenske Djurrättsalliansen er blant dem som gir kampanjen oppmerksomhet.

«En real tankevekker som vi håper får folk til å tenke seg om én gang til», skriver de på sin Facebook-side.

Kampanjen får også ros fra dyrevernsorganisasjonen Djurens Rätt.

«Så bra, Burger King», skriver de på Instagram. I kommentarfeltet følger flere opp rosen, mens andre påpeker at den plantebaserte burgeren inneholder egg, og mener derfor reklamen er villedende.

Den norske dyrevernsaktivisten Samuel Rostøl i Norsk vegansamfunn er positiv.

«Dette var en innertier. Og plutselig sitter jeg her og deler Burger Kings reklame», skriver han på Facebook.

Det er det svenske byrået Ingo som står bak. De overtok som Burger Kings svenske reklamebyrå i fjor, ifølge Resumé, som omtalte reklamekampanjen først.

- Er målet med kampanjen å selge flere plantebaserte burgere, og færre kyllingburgere?

- Målet var å skape oppmerksomhet rundt at Burger King har et plantebasert alternativ på sin meny. Vi ville markedsføre det så ærlig som mulig, det er derfor vi egentlig bare forteller hva det betyr og lar forbrukerne gjøre sin egen tolkning, sier Art Director Max Hultberg i Ingo til Kampanje.

- Dersom Burger King selger mer plantebasert, så minsker naturlig nok etterspørselen etter vanlige kyllingburgere, avslutter han.