Den norske merkevaregiganten Orkla solgte mer mat og snacks i første halvår i år enn i samme periode i fjor. Mens pleie- og såpeproduktene de selger under Orkla Care-paraplyen møter motstand, går salget av frossenpizza og sjokolade unna.

I første halvår hadde Orkla Foods en organisk omsetningsvekst på 2,4 prosent. Også Orklas frossenpizzaer Grandiosa og Big One har fremgang, og det til tross for at de har fått helt ny konkurranse fra Peppes Pizza i frysedisken.

- Konkurransen fra Peppes skjerper oss og bidrar til vekst i markedet som også vi tar en andel av. Peppes' inntreden viser at det er mulig å komme inni det norske markedet med pizza produsert i Italia, sier kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli i Orkla.

Selv produserer Orkla sine frossenpizzaer på Stranda.

Les også: Orkla selger mer mat og snacks, men noen produkter sliter i butikkhylla

Selger frossenpizza for 1,2 mrd.
Tall fra Orkla viser at nordmenn har kjøpt frossenpizza for mer enn 1,2 milliarder kroner i årets seks første måneder. Det er en vekst på 11 prosent fra samme periode i fjor i verdi. I volum er veksten på 4,5 prosent. Differansen skyldes at nylanseringen Peppes Pizza har en pris som er snaue 40 prosent høyere enn gjennomsnittet i frysedisken.

- Peppes bidrar til kategorivekst i en meget stor og viktig kategori for handelen. Alle vokser. Det er til glede for forbruker, kunder og oss som lager pizzaene. Konkurranse skaper vekst, sier kategoridirektør Inger Lise Eliassen i Scandza, som driver Peppes-merkevaren i dagligvaren.

Hun forteller at salget går bra «i alle kanaler» og at lanseringen av frossenpizzaen ikke skal ha påvirket salget av andre Peppes-produkter negativt, snarere tvert imot.

- Både kundene og vi er godt fornøyd med salget av Peppes Pizza-produkter i butikk. Frossenpizzaen selger godt og vi selger mer enn noensinne av våre Peppes Hjemmesnekra-produkter, sier hun til Kampanje.

- Godt nytt for forbrukerne
Peppes Pizza har fra lanseringen i uke 8 til og med uke 24 tatt en andel på 8,7 prosent i verdi. Det betyr at de har solgt over én million frossenpizzaer.

- Det er beinhard konkurranse i butikkene, og veldig ofte tilbud på frossenpizza. Det er derfor ekstra gledelig å se at mange setter pris på vår håndlagede, langtidshevede og stenovnsbakte pizza, selv om den i snitt er 39 prosent dyrere enn gjennomsnittspizzaen.

- Hvordan har konkurransen vært?

- Dette er en kategori hvor det alltid investeres mye i reklame, kampanjer og produktutvikling, og kanskje litt ekstra i år? Det jo typisk at når en ny aktør kommer på banen, så fører dette til at eksisterende aktører satser ekstra. Dette er godt nytt for forbrukerne.

- Investerer mye i merkevaren
- Har dere brukt mye penger på reklame for å få en posisjon?

- Peppes pizza er en godt kjent merkevare som det hvert år investeres mye i, både i form av reklame, skilter, og så videre. Så også i år. I tillegg har vi investert en del i reklame for frossenpizzaen spesielt. Vi har benyttet en kombinasjon av boards, digitale flater og tv, og er godt fornøyd med jobben som reklamebyrået Morgenstern, mediene og mediebyrået Vizeum har gjort i denne sammenheng.

Les mer: Peppes dropper tv i kampen mot Grandiosa - se den første filmen her

Orkla har svart på konkurransen med en flunkende ny reklamefilm for Norges mest solgte frossenpizza, Grandiosa. Det er deres langvarige reklamepartner, Try, som står bak filmen. Igjen er det Whitney Houstouns «I will always love you» som er bakteppe for en rekke hverdagslige situasjoner med Grandiosa i hovedrollen. Slik har det vært siden 2015.

Les mer: Her er Grandiosa-reklamen som skal hamle opp med ny Peppes-pizza