Olav Thon Gruppen har valgt GroupM-byrået Wavemaker som sitt nye mediebyrå. Deres største oppgave blir å håndtere mediekjøpene til Thon Eiendom og Thon Hotels, som driver 91 kjøpesentre og rundt 80 hoteller.

- Etter en spennende anbudsprosess med flere ulike mediebyråer så har vi bestemt oss for å velge Wavemaker. De blir nå vår nye totalleverandør på mediekjøp for alle våre virksomhetsområder – kjøpesenter, eiendom og hotell, sier Birgitte Viddal Lunde, markedsdirektør i Olav Thon Gruppen, i en pressemelding.

Dermed sjekker markedsdirektøren ut av Iprospect, IUM og Synlighet, som har delt på mediekontoen til nå.

- Vi valgte Wavemaker fordi de er sterke på mediestrategi, teknologi, kundereise og forbrukeratferd. Tidligere har vi samarbeidet med tre ulike mediebyråer, men vi ønsker nå å bruke ett mediebyrå for å legge en mer helhetlig kommunikasjonsstrategi i konsernet. Markedsavdelingen i Olav Thon Gruppen kommer til å samarbeide tett med Wavemaker fremover og jobbe hardt for å lage de beste kampanjene for våre produkter og merkevarer, sier Viddal Lunde.

Wavemaker så dagens lys da WPP-gruppen bestemte seg for å slå sammen mediebyråene MEC og Maxus. Byrået ledes av Cathine Hagen i Norge. 

- Olav Thon Gruppen er en av de største norske aktørene med spennende virksomheter innen ulike kategorier. Det sier seg selv at Wavemaker er veldig stolt og glad for at vi har vunnet denne kunden. Vi gleder oss til å jobbe sammen med flinke folk i markedsavdelingen og innen de ulike virksomhetsområdene i Olav Thon Gruppen, sier Hagen om avtalen som trer i kraft 1. september.