Tidligere i desember skrev Kampanje om The Holmes Report sin globale kåring av tiårets beste kampanje, hvor 40.000 bidrag fra de siste ti årene ble vurdert. Gambit H+K sin «Gjenfødt» fra 2012 sto igjen som en av 16 nominerte.

Lesere av The Holmes Report fra hele verden har nå stemt frem sin favoritt, og den norske kampanjen er kåret til tiårets beste kampanje.

- Det er spesielt kult å se at vi hevder oss i møte med verdens dyktigste reklame- og kommunikasjonsbyråer. Vi er vanvittig stolte av at det er kunder og kollegaer fra hele verden som har stemt frem vår kampanje, sier kreativ leder i Gambit H+K, Scott Allan.

Konseptet ble utviklet av Gambit H+K og Dekode, i samarbeid med Norad. Målet var å spre kunnskap om norsk bistandsarbeid, gjennom å gi besøkende på gjenfodt.no muligheten til å få Facebook-profilen sin født på ny. Der ble de vist hvordan livet kunne sett ut dersom de ble født i utviklingsland som Brasil, Malawi eller Vietnam. Allan forteller at de turte å tenke nytt og annerledes rundt et stort og komplisert tema.

- Dette er utrolig gøy, og vi er veldig stolte over at «Gjenfødt» har blitt stemt frem som tiårets beste kampanje. Det var en skikkelig god idé, og den står seg godt selv nå, syv år etter lanseringen, sier kommunikasjonsrådgiver i Norad, Marit Hverven.

I løpet av kampanjeperioden ble mer enn 200.000 nye Facebook-profiler generert. Faktorer som utdanningsnivå, barnedødelighet, krig og naturkatastrofer ble brukt for å fortelle en livshistorie som kunne handle om deg. Innholdet i de gjenfødte tidslinjene ble laget ved å samle blant annet statistikk, nyheter og resultater av norsk bistand, sammen med bilder og musikkvideoer knyttet til hvert av landene.

Året etter lanseringen, i 2013, ble kampanjen kåret til årets beste av The Holmes Report. Den anerkjente publikasjonen står bak Sabre Awards, som hvert år kårer årets beste PR-kampanjer.

Stemt frem:

- Vi er vanvittig stolte av at det er kunder og kollegaer fra hele verden som har stemt frem vår kampanje, sier kreativ leder i Gambit H+K, Scott Allan.