I dag ruller Telenor ut en ny versjon av logoen sin som skal oppfordre til å holde avstand. «Keeping our distance today to ensure a better future for tomorrow» er budskapet fra teleselskapet, som splitter opp den blå «propellen» i logoen sin for anledningen.

Målet er å formidle et budskap om å bli hjemme til Telenors millioner av kunder og oppfordre dem til å følge de seneste retningslinjene fra helsemyndighetene.

- Vi har rekkevidden til å spre budskapet bredt i de markedene vi opererer i. Telenor har mange kanaler og plattformer, og dette er en god anledning til å bruke dem for å støtte budskapet fra myndighetene, sier Nicola Rao, som har tittelen Director Brand Design and Governance i Telenor Group.

Ideen kom fra Telenor-ansatte i Bangladesh.

- Dette er bare et lite initiativ blant mange som vi iverksetter som et kommunikasjonsselskap for å uttrykke vår solidaritet og støtte, sier Rao.

Les også: Rema 1000 dro ned trykket på sin Italia-kampanje – slik jobber norske markedsførere i krisetider

Saken fortsetter etter videoen:


Gjør som McDonald's, Coca-Cola og Chiquita

Telenor er ikke det første store selskapet som leker seg med logoen for å fremme et budskap om sosial distansering.

Forrige uke publiserte McDonald's brasilianske Facebook-side en ny versjon av selskapets berømte logo der de har delt opp de gyldne buene i to separate deler.

Bananprodusenten Chiquita har sendt sin berømte maskot Miss Chiquita hjem og skriver i en melding at de oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

Coca-Cola har på sin side kledd opp et usedvanlig folketomt Times Square i New York med en ny versjon av logoen sin som skal reflektere tiden vi lever i bedre. Den kan du lese mer om i Adweek.

Les også: - Vi trenger ledende merkevarer til å lede