- Vi inngikk en avtale med Northug og så frem til det samarbeidet, og nå innser vi at nok Petter må konsentrere seg om andre ting. Avtalen vil innen kort tid bli avsluttet.

Det forteller sykkelsjef i Uno-X Pro Cycling, Jens Haugland, til Adresseavisen lørdag morgen.

Det norske profflaget signerte en utstyrsavtale med Northug i fjor høst, og har syklet med langrennsprofilens briller siden.

Haugland sier selskapet «tar full avstand fra handlingen», men sier at det hele er «trist og leit.»

- Så får man håpe at man som ellers i samfunnet også har mennesker som står opp for hverandre og tar vare hverandre, både de dagene som er gode, men også ekstra tøffe. Og det gjelder også Petter Northug.

Også Norges Skiforbund har en utstyrsavtale med Northug og langrenssjef i Skiforbundet, Espen Bjervig, sier følgende om avtalen til VG.

- Så langt er vi ikke kommet ennå. Vi fikk beskjed om dette fredag kveld. Vi skal møtes og se hva vi gjør. Det stilles fort spørsmål fra fra dere og oss hva som skjer. Vi skal tenke oss godt om, ta diskusjoner og se hva vi skal gjøre, sier Bjervig, og legger til:

- De fleste avtaler er slik at de kan termineres ved vesentlige brudd. Men igjen har dette vært en svært uheldig situasjon som vi får vurdere.

Avtalen ble inngått i august 2019 og løper til 30. april 2022.