En enslig sprayflaske av merket Axe på gulvet blant ødeleggelsene inne i den amerikanske Kongressen har fått merkevaren på banen for å ta avstand til demonstrantene som stod bak onsdagens dødelige angrep.

«Left by the mob: a lonely can of Axe body spray», skriver The Washington Times-journalist Mike DeBonis på Twitter og legger ved et bilde av synet.

Antakelsen er at deodoranten har blitt etterlatt av Trump-tilhengerne som beleiret Kongressen, en gruppe mennesker som blant annet kobles til konspirasjonsteoretikerne i Qanon og den høyreekstreme organisasjonen Proud Boys.

Vi vil heller være ensom enn å være med den pøbelen, svarer Axe på Twitter. De skriver videre at de fordømmer volds- og hathandlingene som fant sted på Kongressen (se hele meldingen under).

Mens Axe har blitt dratt inn i angrepet på Kongressen mot sin vilje, har andre merkevearer brukt anledningen til å ta et standpunkt på eget initiativ. Coca-Cola fordømmer angrepet i en uttalelse på Twitter, men de kommenterer ikke Donald Trumps rolle i å oppildne demonstrantene. Det gjør derimot Ben & Jerry, som ber om at presidenten stilles for riksrett, skriver Ad Age.

Fem dødsfall og titalls skadede er det foreløpige resultatet av onsdagens angrep på Kongressen i USA av Trump-tilhengere. 

Axe Kongressen.jpg