Ruter går nå i gang med en ny kampanje hvor de gir reisende muligheten til å smile, til tross for at de har på munnbind, ved å ha på seg en smilebutton. Det er reklamebyrået SMFB som står bak spakene.

- Som merkevare har Ruter et ønske om å gjøre byen åpnere og vennligere for både innbyggere, innflyttere og gjester, uansett hvor du kommer fra eller hvor du skal, sier konsulent og daglig leder i SMFB Kristian Schøning-Kristiansen.

Kampanjen har allerede skapt engasjement og Ruter sendte allerede første dagen ut 530 buttons.

- Vi gleder oss stort over at så mange har lyst til å bidra til å lyse opp hverdagen ved å sende hverandre et lite smil når vi møtes. Det er fint at vi kan vise at vi tenker litt ekstra på hverandre i en tid hvor vi kan ha liten sosial omgang ellers, sier Lisa Steen, ansvarlig for markedskommunikasjon i Ruter.

Les også: Ruter med julehilsen til Oslos innbyggere

Saken fortsetter etter bildet.

Ferske buttons:

Ruter har allerede sendt ut over 500 smil-buttons. - Det er fint at vi kan vise at vi tenker litt ekstra på hverandre i en tid hvor vi kan ha liten sosial omgang ellers, sier Lisa Steen i Ruter.

Ikke Ruters første smil-kampanje
Det er ikke første gang kollektivselskapet oppfordrer sine kunder til å være rause med smilene. Høsten 2019 oppfordret Ruter reisende til å løfte blikket, smile og si hei i en holdningskampanje

Hei-kampanjen fikk en blandet mottagelse og ble satt i sammenheng med hashtaggen #VilleBarePrateLitt. Sistnevnte handlet om uønsket oppmerksomhet av pågående og innpåslitne menn som «bare ville prate litt» på bussen. 

SMFB forteller at de likevel ikke var redde for å gå i gang med en smil-kampanje.

- Nå har ikke denne noe direkte link til Hei-kampanjen, som i stor grad ble tatt veldig godt imot. Men nei, vi tror ikke folk blir sure av smil, sier byråsjef Schøning-kristiansen. 

- Utfordrende tid
Ruter har den siste tiden anbefalt å begrense bruken av kollektiv transport til det absolutt nødvendigste. SMFB-kreatør Hans Martin Rønneseth kaller det en utfordrende tid.

- Dette er en utfordrende tid, hvor det å bruke munnbind er blitt et vanlig syn i byen, utendørs, når vi handler eller er på t-banen. Når man skjuler halve ansiktet forsvinner mange av de naturlige mellommenneskelige signalene. Som for eksempel å gi hverandre et lite smil når man møtes på torget eller på trikken, sier Rønneseth.

- Dette hadde vi et ønske om å hjelpe til med. Derfor utviklet vi en kampanje om hvordan vi kan sende et smil til folk vi møter på vår vei gjennom byen, selv om vi har på oss munnbind, fortsetter Rønneseth.

Følgende personer har vært involvert i kampanjen i SMFB: rådgiver Kristian Schøning-Kristiansen, comms planner Viktoria Hansson, kreatørene Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth, designer Daniel Blaker, motion designer Klas Appelgren, grafisk designer Kristin Søberg Henriksen og prosjektlederne Anne Kristin Diserud og Amanda Vien.