Kite kom seg gjennom pandemien uten oppsigelser og med et plussresultat. Nå ansetter eventbyrået igjen. Det tror daglig leder i Kite er på grunn av deres offensive strategi under pandemien.

- Vi bestemte oss tidlig i pandemien for at vi skulle være offensive og gripe alle muligheter, og tenkte at denne ekstraordinære situasjonen gir oss en unik anledning til å tilegne oss ny, verdifull digital kompetanse. Det var helt klart en investering for oss, men med den innstillingen unngikk vi å måtte permittere store deler av staben, og oppnådde heller at så å si alle hodene våre holdt det gående, sier Trude Fjærli Linge.

- Det mener vi var utrolig viktig for den mentale helsa, for kulturen i selskapet og for at Kite skulle fortsette å være et kompetent byrå med solide leveranser, fortsetter hun.

Fall i omsetningen 
Selv med en offensiv strategi så opplevde Kite et stort omsetningsfall på omlag 50 millioner kroner i 2020.

- Det stemmer at fallet i omsetningen utelukkende gjaldt korona. Vi opplevde jo som alle andre å miste så og si all omsetningen «over natta», sier Fjærli Linge.

- Det er ingen tvil om at 2020 var et knalltøft år, erkjenner hun.

Hun forteller at på grunn av deres offensive strategi kom de allikevel i gang igjen raskt med det som i all hovedsak ble digitale produksjoner. Videre forklarer hun at siden denne type leveranser representerer en annen kostnadsstruktur, så tilsvarer omsetningen i stor grad byråinntektene våre 2020.

Nå er ting imidlertid på vei tilbake til normalen.

- Vi er allerede på god vei til å hente inn mye av den tapte omsetningen, og forventer at vi i løpet av 2022 er tilbake der vi var før pandemien, legger hun til.

Økende etterspørsel
Byrået opplever nå økende etterspørsel av kommunikasjonsløsninger tilpasset tiden etter hjemmekontorlivet. De har derfor hentet en ny kreativ leder direkte fra reklamebransjen.

Kite forteller videre at de vil styrke seg betydelig når det gjelder de kreative leveransene av kommunikasjon knyttet til alt som skjer før, under og etter et arrangement.

- Kravet til formidlingsarenaer og møteplasser vil endres nå som Norge har åpnet slusene igjen. Våre kunder forventer rett og slett mer når det gjelder format, innhold og arena. For å få folk til å bruke tiden sin og pengene sine på å forflytte seg, må opplevelsene være mer attraktive og ikke minst nyttige, sier Fjærli Linge.

Hun vil skape opplevelser som kan måles i resultater.

- Budskapet og budskapsformidlingen må være mer relevant enn noen gang, og vil stille enda større krav til oss som skal skape kreative kommunikasjonsløsninger gjennom personlig formidling og digitale kanaler, fortsetter hun.

Styrket laget
Kite har den siste tiden styrket laget med fem nyansettelser, og to personer på vei inn dørene. Deres siste tilskudd er Eirik Moldal Andersen, som er ansatt som kreativ leder og kommunikasjonsrådgiver.

Moldal Andersen har blant annet jobbet i JCP PRAD og Los & Co. Han roser sin nye arbeidsgivers evne til å omstille og fornye seg under pandemien.

- Kite har vist seg å være et av eventbyråene som har klart dette best. Et solid byrå med god kultur som tar vare på folka sine, noe som er viktig for meg – og ikke minst viktig for kundene. En fornyet eventbransje har bikket mer over i kreativ og digital kommunikasjon. Dette gjorde at jeg ikke hadde sjansen til å gjøre noe annet enn å pent takke ja til denne stillingen i, med all beskjedenhet, Norges mest spennende eventbyrå, sier Andersen som ser frem til å knytte merkevarer og mennesker sammen gjennom opplevelser på den fysiske møteplassen.

De siste månendene har også disse blitt ansatt i Kite:

Kai Remi Hagen har utdanning innen fjernsyns- og multimediaproduksjon og har blant annet jobbet mange år i TV 2 og Conventor AS. Hagen har levert en rekke filmproduksjoner innen reklame og TV, samt multimediaproduksjoner for konferanser, arrangementer og digitale møteplasser. 

Frode Menes er nyansatt innholdsprodusent. Tidligere har Menes jobbet som rådgiver i innholdsproduksjon i 4H og visuell kommunikasjonsrådgiver i Bærum kommune. Han er utdannet ved Høgskulen i Volda og har en bachelor i PR, kommunikasjon og media i tillegg til et årsstudium ved Bilder Nordic School of Photography.

Thomas Blom er kunderådgiver. Blom kommer fra Nine Yards og har lang erfaring fra både event- og kommunikasjonsbyråer. Han skal primært jobbe med strategisk utvikling, kunderelasjoner og løsninger for eksisterende og nye kunder.

Sofie Persson er nyutdannet eventkoordinator fra Yrkeshögskolan Landskrona. Hun har jobbet i servicebransjen i over 10 år, med alt innenfor hotell, restaurant, bar og konferanse. Persson trer inn i rollen som prosjektkoordinator.

Kite er for øvrig totalt 19 ansatte.

Se tallene regnskapstallene fra Kite her:

Kite  2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 21,8 72,3 - 69,8
Driftsresultat 0,2 4,7 - 95,7
Resultat før skatt 0,3 4,6 - 93,4

Tall i MNOK.