Norges sjømatråd og Karsten Warholm inngår en toårig samarbeidsavtale.

- Sjømatrådets visjon er «sammen vinner vi verden for norsk sjømat». Gjennom denne avtalen får vi med en på laget som faktisk har vunnet verden. Jeg er derfor utrolig stolt over at Karsten Warholm nå skal jobbe sammen med oss for å nå vår visjon. Det er en veldig god match mellom oss, og jeg er trygg på at vi kommer til å samarbeide godt og støtte opp om hverandres arbeid, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Avtalen med Sjømatrådet gjelder for 2022 og 2023 og i denne perioden skal partene jobbe sammen for å forsterke posisjonen til norsk sjømat i hele verden. Totalt bruker Sjømatrådet i overkant av 300 millioner kroner på å markedsføre norsk fisk og skalldyr i 30 land rundt om i verden.

- Drømmen vår har lenge vært å jobbe med norsk sjømat. Det er et fantastisk og viktig produkt for nasjonen Norge og noe som hele teamet vårt har et veldig nært forhold til. Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med Sjømatrådet og finne vår felles plattform, sier Karsten Warholm i en melding.

2021 vil ifølge sjømatsjefen i Norge bli tidenes beste år for norsk sjømateksport. I dag kunne en stolt Renate Larsen også presentere nyheten om at den gamle verdirekorden fra 2019 på 107,2 milliarder kroner er passert.

- Det er jo ekstra passende at vi på denne rekorddagen kan offentliggjøre samarbeidsavtalen med Karsten Warholm, som jo er en som virkelig er vant til å sette rekorder, sier Renate Larsen.

To globale giganter
Norge er verdens nest største sjømateksportør og med en olympisk mester og verdensrekordholder på laget mener Sjømatrådet at det er snakk om globale giganter på hver sin arena.

- Vi har et felles mål om å øke kjennskapen og kunnskapen om sjømat fra Norge. Å øke sjømatkonsumet er ikke bare viktig for landets inntekter og arbeidsplasser, men også for å nå FNs bærekraftsmål, sier Renate Larsen.

Warholm sier han også har et personlig forhold til næringen.

- Landet vårt er tuftet på de verdiene som kommer fra sjømatnæringen. Mine forfedre jobbet selv på sjøen med alt mulig av fangst og fiske, og jeg har alltid hatt en stor forkjærlighet for norsk sjømat. Sjømat er også en viktig del av kostholdet mitt og helt nødvendig for å levere de resultatene som jeg gjør. Det er jo også en kjent sak at alt det beste i verden kommer fra kysten i Norge, sier Karsten Warholm.

Årlig eksporterer Norge sjømat til rundt 150 land.