Salum Ageze Kashafali er landslagsutøver i sprint, regjerende paralympisk mester, verdensmester og europamester på 100 meter. Han har også vunnet kåringen «Årets mannlige parautøver» under Idrettsgallaen to kåringer på rad.

Markedsdirektør i Synoptik, som eier Brilleland, Kathrine Ayling sier at Kashafali representerer gode verdier og holdninger både på og utenfor banen.

- Han er et stort forbilde gjennom sine sportslige prestasjoner og frivillighetsverv. Sammen ønsker vi å sette økt fokus på øyehelse og samfunnsengasjement, sier hun.

Hun forteller at dette er den første sentrale avtalen de inngår siden kjeden ble reposisjonert for 13 år siden. Hun beskriver avtalen som «så mye mer enn en sponsoravtale» og trekker frem at det er et samarbeid med flere gode formål:

- Avtalen gir Salum mulighet til å få optimale treningsforhold så han kan nå sin visjon om å løpe enda raskere frem mot Paralymipcs i Paris 2024. Han er et viktig forbilde for mange, og engasjert i flere frivillighetsverv. I tillegg er han en veldig sympatisk og fin type som deler verdiene til Brilleland; folkelig, profesjonell og tilgjengelig, sier hun til Kampanje.

- Passer meg perfekt
Kashafali er født med sykdommen Stargardts, en sjelden sykdom som rammer netthinnen og fører til gradvis tap av sentralsynet.

- Salum har en sjelden genetisk betinget øyesykdom som dessverre ikke er kurerbar. Mange øyesykdommer kan vi derimot gjøre noe med og sammen kan vi minne alle, med eller uten synsnedsettelser, om viktigheten av å ta vare på synet og ikke ta det for gitt, sier Ayling.

I dag har Kashafali omtrent to prosent skarpsyn. Selv sammenligner han det med å se gjennom et sugerør.

- Jeg er utrolig stolt og takknemlig for at Brilleland vil være på lag med meg. At de gir meg muligheten til å satse på min idrett fullt ut samtidig som vi deler flere viktige målsetninger, på og utenfor idrettsbanen, og har et fokus på øyehelse passer meg perfekt, sier han.

- Jeg kunne ikke vært med fornøyd og gleder meg stort til å realisere potensialet som ligger i samarbeidet, legger han til.

Utvider samfunnsengasjementet
Brilleland har over flere år støttet den ideelle organisasjonen Vision For All, som hjelper fattige i utviklingsland uten samme forutsetninger som oss. Nå ønsket de å utvide samfunnsengasjementet sitt.

- Brilleland er en folkelig kjede hvor alle er velkomne uavhengig av kjønn, legning, alder, form, bakgrunn, og lignende. Inkludering og mangfold står sentralt, og samarbeidet med Salum viil i større grad bidra til å fremme dette enn tradisjonelle reklamekanaler kan gjøre, sier Ayling.

- Målet er å skape engasjement og positiv oppmerksomhet hos ansatte så vel som kunder. Salum har allerede skapt mye stolthet og glede i våre grønne hjerter, legger hun til.

Avtalen er i første omgang tegnet i tre år, fra 2022 til 2024. Ifølge Ayling har de ingen umiddelbare planer om å inngå fler sponsoravtaler fremover.

- Nå er fokuset her, men vi er åpne for å engasjere oss i noen av hjertesakene til Salum, og har allerede noen tanker rundt dette, avslutter hun.