Navn: Emilie Berg Kaasin

Alder: 28

Stilling: Konseptutvikler i DNB

Utdanning: Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen Marketing & Brand Mangement med fokus på innovasjon, og bachelor fra NTNU Handelshøyskole i økonomi- og administrasjon

Første jobb i bransjen: Konseputvikler i DNB hvor jeg startet i deres Graduate-program for nyutdannede talenter

Min hobby: Jeg liker å koble av med en lang tur med podcast på øret, være med venner og familie eller la kretiviteten utfolde seg på kjøkkenet

I Kampanje sin faste spalte «Unge talenter» tar vi hver uke for oss et talent under 30 år som på kort tid har oppnådd mye eller utmerket seg gjennom å vinne en pris eller sitte i en jury. Denne uken har vi tatt en prat med Emilie Berg Kaasin (29), som i fjor ble trukket frem som et av verdens største markedsføringstalenter i kåringen «Future 50», The Drum og World Federation of Advertisers (WFA) sin liste over 50 markedsføringstalenter fra hele verden.

Kaasin har en bachelorgrad fra NTNU Handelshøyskole i økonomi og administrasjon, og er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) med spesialisering innen «marketing» og «brand management» med fokus på innovasjon. Da Kaasin studerte på NHH møtte hun DNB på stand.

- Jeg opplevde at de var veldig interessert i min bakgrunn, spesielt erfaringen jeg hadde fra gründermiljøet, og jeg følte de var en god match med hva jeg så etter i en arbeidsgiver, sier hun og fortsetter:

- Jeg la derfor inn en søknad og etter en omfattende søknadsprosess med en rekke caseintervjuer og evnetester landet jeg endelig drømmejobben, og startet i deres Graduate-program.

Nå er hun konseptutvikler i DNB, og det var de som på forhånd spilte henne inn som kandidat til «Future 50».

- Et stort kompliment
Kaasin innrømmer at hun ikke så på seg selv som et talent før hun fikk jobben som Graduate eller før hun kom på listen over «Future 50».

- Jeg synes det er et stort kompliment at andre ser på meg som et ungt talent. Jeg vet at jeg har lagt ned mye arbeid, helt fra studietiden, for å komme dit jeg er i dag. Det er jeg veldig stolt av, sier hun.

- Liker du begrepet «unge talenter»?

- Jeg tenker det er bra vi setter fokus på unge talenter som utmerker seg og anerkjenner flinke folk. Dette kan være nøkkelen for mange til å komme seg opp og frem i en tøff bransje, sier hun og legger til:

- Samtidig er det viktig å påpeke at man ikke trenger å vinne en pris for å bli regnet som et ungt talent.

Til de som vil få en fot inn i bransjen sier Kaasin:

- Jeg tenker det viktigste er å være seg selv og ikke være redd for å skille seg ut. Sett deg også godt inn i ansettelsesprosessen og vær nysgjerrig ved å stille spørsmål tilbake. Jeg tenker også det er viktig å vise hvordan du og din kompetanse vil passe inn der du søker og hvordan du kan utfylle teamene deres.

Viktig å være seg selv:

- Jeg tenker det viktigste er å være seg selv og ikke være redd for å skille seg ut, sier Emilie Berg Kaasin til de som vil inn i hennes bransje. Foto: Privat

- Alltid drømt om å jobbe internasjonalt
- Hva var det viktigste for deg med tanke på valg av arbeidsplass?

- Det var at bedriften hadde et attraktivt trainee- eller graduteprogram med mulighet for hospitering, gjerne over et år, svarer hun.

Nettopp fordi dette var hennes første jobb etter studiene var det nyttig å ha muligheten til å erfare ulike deler av virksomheten.

- Gjennom hospiteringen fikk jeg blant annet utfordret meg innenfor områder som betaling og innovasjon, økonomi, strategisk partnerskap og UX, sier hun.

Nå for tiden trekker hun frem mye ansvar og tillit i prosjektene hun leder som det mest spennende med jobben.

- Jeg har muligheten til å påvirke hvordan kundeprogrammene i DNB skal se ut på sikt, samt at arbeidshverdagene sjelden er like. Det er også spesielt motiverende å se verdiforslagene vi utvikler blir realisert i markedet på relativt kort tid, og at de blir tatt godt imot av målgruppen ved å treffe på reelle kundebehov, forteller Kaasin.

I tillegg til spennende arbeidsoppgaver trekker hun frem at hun trives godt i teamet hun jobber i, lærer noe nytt hver dag og har det gøy på jobb.

Når Kaasin kommer inn på fremtiden forteller hun om store planer:

- Om fem år håper jeg at jeg er godt i gang med en nærings-ph.d. innen markedsføring. Jeg synes også ledelsesfaget er spennende, samtidig som jeg er veldig glad i fag og håper å få kombinere de to tingene i større grad om noen år, sier hun.

- Til slutt har jeg alltid drømt om å jobbe internasjonalt og har derfor også som mål å ha en rolle hvor jeg har muligheten til å gjøre mer av det, legger hun til.