Lekekassen, en av Norges største leketøysbutikker, ansetter Ida Svenningsen Eide i den nyopprettede stillingen «leder for performance og forretningsutvikling». Hun hentes fra Thon Hotels og vil tiltre sin nye rolle 1.august.

- For en småbarnsmamma som de siste årene har vært hyppig og fornøyd kunde hos Lekekassen.no, er dette veldig stas, sier 34-åringen.

Hun trekker frem selskapets gründermentalitet og ambisiøse planer om ytterligere vekst, og beskriver det hele som et «Sørlandseventyr».

- Jeg er veldig takknemlig for reisen og erfaringene jeg har fått i Thon Hotels, men som en kommende sørlending som brenner for e-commerce, kunne jeg ikke tenkt meg en mer spennende arbeidsplass enn Lekekassen, fortsetter hun.

- Ser absolutt et potensial
Eide har både operativ- og ledererfaring fra Thon Hotels, et selskap hun har vært ansatt i de siste 12 årene. Hun kommer sist fra rollen som markedssjef, med ansvar for den totale digitale omsetningen, samt all merkevarebyggende og taktisk kommunikasjon. Det innebærer også performance-aktiviteter for hele Thon Hotels-kjeden.

- Vi er både stolte av og glade for å kunne tiltrekke oss kompetanse og talent på det nivået Ida innehar til Lekekassen. Jeg kan ikke vente på å komme i gang med samarbeidet og få henne på plass i teamet vårt, sier Severin Baugstø Hanssen i Lekekassen-konsernet. 

Den nyopprettede stillingen innebærer blant annet ansvar for å bygge opp Lekekassen satsing innen performance marketing.

 - Lekekassen kan vise til en solid veksthistorikk og gründerhistorie. Vi skal ta vare på gründermentaliteten, samtidig som vi skal bygge en solid og profesjonell organisasjon og operasjonell plattform for videre vekst, fortsetter Hanssen.

Nyansatte Eide, som var delaktig i arbeidet som lå til grunn da Thon Hotels i 2018 ble kåret til «Årets markedsfører», vil få en sentral rolle i dette arbeidet.

Lekekassen ble etablert i 2013 og er en del av Lekekassen Holdning. Gruppen har hovedkvarter i Grimstad og er til stede i Norge, Danmark og Sverige. I fjor omsatte de for 591 millioner kroner.