Gjensidige, Norges største forsikringsselskap, forlenger avtalen som hovedpartner av Palmesus med fire nye år. Siden oppstarten med Palmesus i 2019 har samarbeidet utviklet seg gjennom pandemien. Nå skal det over 200 år gamle forsikringsselskapet bruke Palmesus sine kanaler for å sette fokus på mental helse.

- Mye av årsaken til at vi forlenger er at Palmesus har vist stor evne til å begeistre et ungt publikum, langt utover de to dagene under festivalen, sier sponsorsjef i Gjensidige, Stian Grøstad.

Dette utgjør et betydelig engasjement for det som er kjent som Skandinavias største strandfest, med tilhold på Bystranda i Kristiansand. Avtalen blir en viktig del i Gjensidige sin ung-satsning, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Unge voksne er en viktig kundegruppe for oss. Det er også en målgruppe som det er krevende å nå ut til. Palmesus har bevist at de treffer både dypt og bredt, nettopp fordi Palmesus er et nasjonalt medieprodukt – og ikke bare en lokal festival. Vi ønsker å bidra til å ufarliggjøre det å snakke om, og være åpne om, mentale helseutfordringer blant unge mennesker. Vi skal sette fokus på at man ikke er alene om å kjenne på dager som er litt tyngre, og at det er viktig å akseptere den man er sier Grøstad. 

Bygger Samsung-øy
Også Samsung kaster seg på Palmesus-bølgen og går inn som sponsor. 

- Som en merkevare som er kjent for de aller fleste, er Samsung Electronics opptatt av å være der det skjer og der målgruppen er. Vi ser alltid etter muligheter for å nå ut til kreative mennesker, og Palmesus er en av de mest attraktive festivalene i Norge, sier landssjefen i Norge i Samsung Nordic, Even Amdal.

Elektronikkgiganten sier de kliner Samsung til med egen øy under årets festival

– Etter en altfor lang periode uten sosiale arenaer, bestemte vi oss for å kline til og gjøre det ekstra gøy å være på festival med oss. Derfor har vi rett og slett bygget en egen og helt fantastisk Samsung-øy, forteller Samsungs Even Amdal.

På lounge-øya kan gjestene blant annet sitte under et fem meter høyt kirsebærtre, oppleve asiatisk stemning og smaker fra en koreansk bar, handle i en trendy pop-up butikk, mingle med de mange brand-ambassadørene og ikke minst nyte en av festivalens visuelle høydepunkt, og Samsung-øyas hovedattraksjon, den sofistikerte lysinstallasjonen som fremhever egenskapene til Samsung Galaxy S22.

Palmesus går av stabelen første helgen i juli, og venter rundt 60.000 besøkende, samt en digital rekkevidde som er rundt tre ganger så stor. Det gjør strandfesten til en av de større kommersielle kulturarrangementene i landet.

- En perfekt match
Kommersiell direktør i Palmesus, Ketil Børstein Stensrud, er utrolig glad over sine nye sponsorer. 

- Gjennom de siste to årene har vi i likhet med hele Kultur-Norge levd med brutale restriksjoner som har medført stengte dører, kansellerte festivaler og utfordringer innen mental helse for landets unge mennesker. Gjensidige har stått last og brast med oss gjennom denne krisen, og var den første av alle partnere til å stille opp da det stormet som verst. Den ufravikelige tilliten som Gjensidige har vist oss mangler sidestykke, og fortjener all mulig honnør. I tillegg er vi veldig stolte over at vi i samarbeid skal sette fokus på temaet mental helse, sier Stensrud. 

Han mener koblingen mellom Palmesus og Samsung er god.

- Vi scorer skyhøyt på preferanse. Vårt samarbeid med Samsung Nordic er med andre ord en perfekt match, og vi gleder oss til å kunne vise frem hva vi kan få til sammen, sier han.