Navn: Victoria Terese Hauk

Alder: 39

Stilling: Markedsdirektør i Tise

Aktuell: Avsluttet nylig samarbeidet med danske &Co til fordel for norske Bureau som skal være selskapets samarbeidspartner på markedsføringssiden.

- Hvor gikk årets ferie? 

- Etter tre år med norgesferie ble det faktisk ikke de store utenlandsreisene i år heller, Norge er jo tross alt best på sommeren. Vi er så heldige å bo i sommerbyen Drøbak, så mye av ferien har blitt tilbrakt hjemme i hagen med turer til strendene i nærheten og masse skating. 

- Tise har ekspandert til hele Norden. Hvem er best i Norden på å kjøpe bruktklær og har nordmenn noe å lære av vanene til våre svenske, danske og finske naboer?

- Danmark er nok det landet hvor gjenbruk og vintage er mest etablert og hvor kvaliteten på mye av det som selges er høy. Vi ser også hvor godt Tise har blitt tatt imot i Finland og at vi er med på å lage et godt gjenbruksmarked der. Ellers føler jeg faktisk at tiserne i Norge er utrolig flinke og at den yngre generasjonen har vokst opp med Tise og at det blir mer og mer norm for de å tenke gjenbruk.   

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere? 

- Her burde jeg sikkert si noe pretensiøst og drømmende, men jeg ville faktisk invitert mine nærmeste venner på vin og sjømat i hagen. 

- Hva er du god og hva er du dårlig til? 

- Jeg vil si at jeg er en mester i å planlegge ting i detalj, men på en annen side er det ofte jeg bare skumleser ting og da går det noen ganger litt fort i svingene. 

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima? 

- Det blir å utsette prosjekter i huset som koster penger. Vi er veldig glade i å fikse og lage ting, så det er ofte det første som ryker. Ellers kjøper vi jo omtrent alt brukt, så sparer mye i utgangspunktet.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter? 

- Det er drastisk å slette siden sin, men jeg har forståelse for å ikke være til stede i alle kanaler og ikke ha tid til å følge alt opp godt. Jeg følger NRK nyheter på Instagram og synes de gjør mye bra der, så skjønner at man flytter ressursene sine til der det gir resultater. 

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd? 

- På flyplasser har du familie-track som er gratis, mens fast track er mer ment for business. På Tusenfryd blir det forskjellsbehandling mellom barn, og der er det så store forskjeller fra før at vi trenger ikke flere. Jeg er veldig for alt som kan gjøres for å minske forskjellene når det kommer til aktiviteter og tilbud, det Tusenfryd gjorde var i feil retning mener jeg.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv? 

- Hun er fortsatt ung, så her må pressen ta ansvar og ikke trykke ting som er litt på kanten. 

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt? 

- Noen jeg tror vil få litt utfordringer etter hvert er influencer-bransjen. Jeg tror de vil møte seg selv i døra etter mange år med «dette er mitt favorittprodukt». Denne bransjen har hatt så utrolig stor makt og jeg vil også si at bedrifter har styrt mye av inntekten deres opp gjennom årene. Jeg heier på influencere som Widvey (Anne Marthe, influencer som har sluttet med fast fashion, red.anm.) og andre som sier nei til en stor del av inntekten deres fordi de ikke vil jobbe med fast fashion lengre. Jeg føler vi er ferdig med «hauls» og annet som bidrar til overforbruk. Jeg tror også bedrifter har «utnyttet» influencer-marketing opp gjennom årene, og at det er vanskelig å komme seg ut av den spiralen som en enkelt influencer. 

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Vår viktigste sak er at vi ønsker å endre toll- og momsreglene så gjenbruk og reparasjon lønner seg. Det er utrolig frustrerende at det lønner seg å kjøpe nytt og dårlig istedenfor god kvalitet som kan repareres. Det er billigere å bestille noe billig dritt på nett eller fra aktører som Shein (nettselskap som de siste årene har etablert seg som ett av de raskeste voksende selskapene innen klær og mote, red. anm.), enn det er å kjøpe second hand fra Danmark. Vi ønsker fri flyt av brukte klær og sko mellom privatpersoner i Norge og EU. Så får det heller bli dyrere å handle nytt da og ha avgift på ting som ikke kan repareres.