Tidligere denne uken kunne Kampanje rapportere at elbilmerket Polestar hadde blitt innklaget til Forbrukertilsynet for villedende markedsføring. Det var en annonsekampanje som har gått på Facebook i sommer, hvor selskapet hevder at «Kun en Pre-owned Polestar kommer med minimum 24 måneders garanti», som fikk folk til å reagere.

- Når Polestar sier at det er kun de som tilbyr minimum 24 måneders garanti, så er det noe de vet eller bør vite ikke er sant. Skal du være en seriøs og profesjonell aktør, så gjør du ikke sånt, sa Bjørn Bentzen, som innklaget elbilmerket til Forbrukertilsynet, til Kampanje

For det medfører ikke riktighet at Polestar er de eneste som tilbyr minimum 24 måneders garanti på bruktbiler, slik innklager Bentzen poengterte. Etter at Kampanje tok kontakt med elbilmerket og forhørte om reklamen, har nå Polestar fjernet formuleringen og beklaget at den sto på trykk.

Les også: Polestar legger seg flat og endrer reklame: - Er du en seriøs og profesjonell aktør, så gjør du ikke sånt

Bentzen var dog også oppgitt over ikke å ha hørt noe fra Forbrukertilsynet, og stilte spørsmål ved om de i det hele tatt brydde seg. 

- Jeg ser feilaktig reklame hele tiden, både i bilbransjen og andre bransjer, sa han oppgitt. 

- Vi får inn mange tusen klager
Seksjonssjef ved tilsynsavdelingen hos Forbrukertilsynet, Tonje Drevland, understreker at de får inn flere tusen klager og tips, og at de derfor må vurdere hvor det er størst behov. 

- Vi får inn mange tusen klager på og tips om lovbrudd hvert år, og må hele tiden vurdere hva det er størst behov for at vi følger opp ut fra forbrukerhensynene i saken. Da vil det naturlig nok også være mange spørsmål vi ikke prioriterer å ta opp. Klagen på Polestar har vi ikke tatt opp med Polestar, skriver Drevland i en e-post til Kampanje. 

- I denne saken har Polestar selv beklaget annonsen og valgt å fjerne den aktuelle markedsføringen. Det er selvsagt bra, når de selv har erkjent at det var snakk om uriktige opplysninger i markedsføringen, fortsetter hun.

- Er det mer utfordringer med korrekt markedsføring i bilbransjen enn i andre bransjer?

- Nei, vi har ikke noe grunnlag for å si at det er mer utfordringer med villedende markedsføring i bilbransjen enn i andre bransjer, avslutter Drevland.