Bertel er navnet på den nye maskoten til Bertel O. Steen. Han er skapt av byrået Metro Branding, som også står bak den nye visuelle identiteten til bilselskapet, i samarbeid med Qvisten Anmasjon og Bertel O. Steen.

- Bertel gir deg gode råd og svar på alt som har med bil å gjøre, og nå skal det norske folk bli kjent med ham gjennom en større kampanje i høst, sier byråleder i Metro Branding, Cathrine Stensland.

Maskoten skal bidra til å bygge en sterkere merkeidentitet og høyere merkegjenkjenning for Bertel O. Steen. Ifølge Metro Branding vil kundene raskere gjenkjenne produktene eller tjenestene til selskapet, selv uten logoeksponering.

- Vi fikk i oppgave å bygge et kommunikasjonskonsept for Bertel O. Steen som var helhetlig, sterkt og varig. Målet var å koble merkevaren Bertel O. Steen til troverdighet, kunnskap og kvalitet på mobilitetsrådgivning. Vår løsning var å introdusere Bertel, en 3D-animert veileder som hjelper deg med riktig valg av bil, basert på dine behov. Han forklarer og presenterer temaer, produkter og tjenester på en pedagogisk og vennlig måte, sier Stensland.

Sammen med Qvisten Animasjon, definerte Metro Branding og Bertel O. Steen først hvilke egenskaper og hvilken personlighet karakteren skulle ha. Deretter satte Qvisten seg ned for å tegne figuren. Det er også Qvisten som har gitt liv til Bertel gjennom ulike animasjoner, mens Mtro Branding har utarbeidet tilleggselementer i 3D.

- Vi har bygget en unik personlighet for merkevaren Bertel O. Steen. Karakteren er utviklet i tråd med ønsket posisjon og assosiasjoner. Vi er strålende fornøyde med resultatet så langt, tilbakemeldingene har vært gode, sier David Vik Sneeggen, markedssjef i Bertel O. Steen.

Bertel vil ifølge Bertel O. Steen dukke opp i digitale flater, i sosiale medier, annonser, TV-sponsorater og i egne kanaler.