Etter massiv kritikk trekker nå Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta seg fra den mye omtalte klinikken. Dette kommer frem i en pressemelding. 

- Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen, sier de tre i en felles uttalelse.

Klinikken har fått mye kritikk, blant annet for å bruke begrepet «kvinnehelse» samtidig som det også skal tilbys fettsuging og rynke- og hormonbehandling ved salongen. Nå beklager de tre gründerne og medieprofilene.  

- Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen. Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig, sier de tre videre.

Beslutningen om å trekke seg ble tatt tirsdag ettermiddag.  

- Kommunikasjonen var feil
Som følge av at de tre trekker seg ut av selskapet, vil ansvarlig lege Karim Sayed ta fullt eierskap over Nomi Oslo. Han tar over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet. 

- Jeg beklager at Vanessa, Synnøve og Pia velger å trekke seg fra Nomi, men har samtidig forståelse og respekt for avgjørelsen de har tatt. I ettertid ser vi at kommunikasjonen i forbindelse med lanseringen var feil og anerkjenner at den delen av kritikken er legitim, uttaler Karim Sayed i meldingen. 

Kritikken har kommet fra bredt hold og har vært fremsatt av både helseorganisasjoner, sexologer, programledere, influencere, mediekommentatorer og til og med profilerte venninner av de tre gründerne.

Les også: - Lanseringen av femstjernersklinikken ble i stedet en førsteklasses PR-tabbe

Trekker pressemelding
Som følge av at Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg, og beklagelsen av uttalelsene som ble gitt ved lanseringen, velger Nomi Oslo også å fjerne pressemeldingen som ble sendt ut sist uke. 

De tre sier videre at de ikke er tilgjengelig for kommentarer utover det som nå er blitt kommunisert. De åpner likevel for å utdype sine avgjørelser på et senere tidspunkt.