Tre år og 48.000 solgte sett med sengetøy etter at Simpleness sjøsatte merkevaren Myyk, er det såkalte vekstbyrået klar med sin andre selvutviklede merkevare.

- Ikke mange vet at Myyk startet som et internt prosjekt i Simpleness for tre år siden. Ideen oppstod da vi ønsket å sette igang et faglig utviklingsprosjekt, sier byråleder Kim Gerhardsen.

Etter å ha jobbet tett med med retail- og netthandelskunder i flere år, så byrået hvordan moderne merkevarer gjorde suksess ved å henvende seg rett til forbrukerne.

- Vi hadde mange av ingrediensene som var nødvendige for å bygge sterke merkevarer på digitale flater, så i mangel av den perfekte kunden å gjøre dette for, bestemte vi oss for å skape vår egen kunde, sier Gerhardsen.

Skal gi balansert underliv
Nå beveger byrået seg fra tekstiler til helse. Den nye merkevaren har fått navnet Papaya og omfatter helse- og velværeprodukter som er rettet mot kvinners behov generelt og underlivet spesielt.

- På reiser i utlandet fant jeg mange gode eksempler på merkevarer og produkter som er utviklet og optimalisert for kvinnekroppen. Det er vi selv som vet hva vi trenger, ikke menn i hvite skjorter i kontorbygg på Skøyen, sier medgründer og produktutvikler Sarah Victoria Brusselmans i Papaya.

Papaya er et probiotika som tas oralt og som skal bidra til en balansert vaginal bakterieflora ifølge selskapet selv.

- I Norge ligger vi dessverre langt bakpå når det gjelder utvikling av produkter som er spesielt laget for kvinner, sier Brusselmans.

Les også: Simpleness henter fra Nord DDB, Tise, Clay og Westerdals

Sprikende resultater
Ubalanse i bakteriefloraen i skjeden kan forårsake bakteriell vaginose, også kalt skjedekatarr, men ifølge en artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening av Lars V. Horland ved Universitetet i Tromsø, mangler det vitenskapelig bevis for sikker effekt ved behandling med probiotika.

«Det er gjort flere forsøk med å behandle bakteriell vaginose med yoghurt og laktobasiller tatt per os eller instillert ad vaginum. Resultatene har vært sprikende», skriver han.

Byråleder Kim Gerhardsen erkjenner at det er varierende kvalitet på studiene som er gjort hittil. Han mener imidlertid det er et generelt problem at det forskes for lite på kvinnehelse.

- Vår med-gründer og produktutvikler har satt seg svært godt inn i temaet over flere år, og vi har landet på at resultatene er mer enn sterke nok til at det er riktig tidspunkt å lansere et slikt produkt, sier han.

- Et vanskelig felt
Simpleness lener seg på det Gerhardsen beskriver som «gode resultater fra en håndfull studier», i kombinasjon med tilbakemeldinger fra pilotfasen, når de satser videre.

- Det er et vanskelig felt vi har begitt oss ut på, men vi er altså trygge på kvaliteten og effekten og står 100 prosent inne for produktet.

Papaya kan så langt skilte med snaut 500 abonnenter etter en pilotfase høsten 2022.

Kim Gerhardsen utelukker ikke at de vil lansere en tredje merkevare allerede i år.

- Egne merkevarer er perfekte utviklingsarenaer for spesialistene våre, og vi kan tillate oss å prøve og feile med høyere risiko. Når vi samtidig har ansvaret for hele bedriftsøkonomien lærer vi oss å være disiplinerte og effektive med tanke på hvordan vi disponerer tiden og midlene våre, sier han.