En drøy måned før sesongstart har Norges Skiforbund landet en ny stor sponsor til alpinlandslaget. Norges Skiforbund Alpint og olje- og gasselskapet Vår Energi inngår et langsiktig samarbeid og sponsoravtale med norske alpinlandslaget, Team Telenor. Telenor er alpinlandslagets aller største sponsor, men nå kommer også Vår Energi inn på sponsorlaget.  

- I Vår Energi tror vi at store prestasjoner er et resultat av dyktige individer som jobber sammen mot et felles mål. Vi feirer lagspillet, planleggingen, forberedelsene og det harde arbeidet som er involvert i å skape verdier og oppnå resultater i verdensklasse, sier administrerende direktør i Vår Energi, Nick Walker.

Han kaller samarbeidet «en perfekt match».

- Vår Energis viktigste ressurs er folkene våre, som vi ønsker skal lykkes som individer og som et topptrent lag som oppnår ekstraordinære resultater for selskapet. Vi er stolte av å stå sammen med Norges Skiforbund og et alpinlag i verdensklasse, for å bidra med energi til deres neste steg i sesongene som kommer, forteller han. 

Vår Energi skal støtte herrelandslaget, kvinnelandslaget og paralagene i tre år frem i tid. Avtalen inkluderer også sponsing av Wold Cup-rennene i Kvitfjell og Norgesmesterskapene de neste tre årene.

Alpint som gren her i landet ligger an til å hente inn 75 millioner kroner i rene sponsorinntekter i 2023. Sportsjef i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste, er stolt over at alpinistene er attraktive, og at alpinlandslaget bygger merkevaren videre.

- Det er hyggelig at vi fremstår spennende og relevante for en ny og spennende bransje for oss. Vi er glade for å kunne ønske Vår Energi velkommen som en nøkkelpartner for våre alpinlandslag. Ønsket om samarbeid og viljen til å fremme miljøer der enkeltpersoner trives innenfor et team matcher våre verdier veldig godt. Sammen er jeg sikker på at vi vil inspirere og oppnå resultater i verdensklasse, sier Ryste.

Andre store sponsorer av alpinistene er Helly Hansen, DNB og Audi. 

Les også:  Alpint kan gå forbi langrenn i sponsorinntekter