I år henter Aker brygge inspirasjon fra den tradisjonelle og nostalgiske julefeiringen i sin juleutstilling med selveste julenissen i hovedrollen. Tema for utstillingen er gjenbruk. 

Nissen er nemlig bekymret for Nordpolen og fremtidens utfordringer og oppfordrer alle besøkende til å tenke litt mer på gjenbruk, og har derfor satt opp et eget byttemarked for brukte leker.

- Vi ønsker at Aker brygge skal være med å skape julestemning, samt være en juledestinasjon der kundene hvert år gleder seg og lurer på hva vi har funnet på i år, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig hos Aker brygge, Mim Stang i en pressemelding. 

- Nissen ønsker å formidle at gavene vi gir kan leve lenge og bringe glede til flere. Byttemarkedet er en fantastisk mulighet for barna å oppleve verdien av gjenbruk ved at de kan gi bort leker de har vokst fra og samtidig velge en ny
bruksgjenstand som enten passer alderen deres eller kan bli en flott julegave til noen andre, legger Stang til. 

Utstillingen er åpen hver dag for besøkende gjennom hele desember, mens julenissen er å treffe hver helg i sitt pop-up-verksted. 

Det er kommunikasjonsbyrået This Is og Noe Oslo som står bak ustillingen, som er utviklet av designerne Josefin Johansson og Gyri Kvidah fra Parallel.  

- Vi ønsket å skape et nostalgisk juleunivers der alt er på barnas premisser, men også til glede for de eldre, og derfor inspirert av gammeldagse glansbildenisser, sier dekoratørene. 

- Og hvem er vel bedre til å spre juleglede enn julenissen, skyter PR-sjef i This Is, Katrine Kvalsund inn .