Saken oppdateres. 

Dagligvaregiganten Orkla økte omsetningen i fjerde kvartal med hele 1,6 milliarder kroner. Det var en vekst på hele ti prosent for selskapet som kjente merkevarer som Pizza Grandiosa, Nidar sjokolade og oppvaskmiddelet Zalo.

Veksten i omsetning skyldes blant annet økte priser.

- Jeg er fornøyd med at de fleste porteføljeselskapene rapporterer om organisk vekst, høyere driftsresultat og økt kontantstrøm fra driften. Det er tegn til bedring i våre markeder og flere av selskapene opplevde volumvekst i 4. kvartal. Vi ser også at flere av selskapene har hatt en avtagende vekst i innkjøpskostnadene mot slutten av året, og det er tegn til at den positive utviklingen fortsetter i første halvår av 2024, sier konsernsjef Nils K. Selte i en melding.

Orklas konsoliderte porteføljeselskaper økte i 4. kvartal driftsresultat \ med 17 prosent til 1,6 mrd. kroner.