Fredag i forrige uke ble utvalget som skal se på modernisering av den nåværende landslagsavtalen presentert. Det meldte blant annet NRK.

Utvalget er blitt lagt ned etter at det de siste årene har vært steile fronter mellom Skiforbundet og noen av Norges mest profilerte vintersportsutøvere.

Skal finne en løsning
Utvalget som er satt ned består av 11 medlemmer og ledes av Arne Baumann, generalsekretær i Norges skiforbund. Resten av utvalget består for det meste av utøvere og andre idrettsstopper, men også to sponsorsjefer har blitt invitert inn i utvalget.

- Jeg er med i utvalget ja og ser fram til arbeidet. Målet er at vi skal omforenes om en modell som både utøvere, forbund og sponsorer finner attraktiv, og det tror jeg vi skal greie. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere, sier Stein Bugge, sponsorsjef for Sparebank 1, til Kampanje.

Sparebank 1 er hovedsponsoren til langrennslandslaget, hvor Johannes Høsfloth Klæbo har vært en fremtredende figur i den pågående konflikten.

Også Telenor, hovedsponsor for alpint, er invitert inn i utvalget. I den leiren har det vært konflikt med flere utøvere, senest med Aleksander Aamodt Kilde.

- Har tatt for lang tid
Sponsorsjef i Telenor, Petter Svendsen, bekrefter at han er en del av utvalget.

- Det er synd at det har oppstått konflikt mellom forbund og utøvere. VI håper utvalget kommer med forslag som partene er vel forlikte om, sier han til Kampanje.

- Har dette gått for langt?

- Alle partene er nok enige om at dette har tatt for lang tid.

- Tror du løsningen til utvalget vil gjøre en ende på alle disse konfliktene?

- Det må jo være målet, og det er ideelt om vi skulle komme dit, sier Svendsen.

Konfliktene mellom utøvere og Skiforbundet handler om markedsrettigheter og landslagsavtale. Konflikten har pågått i flere år og det er særlig «image rights» som har blitt heftig diskutert - altså rettigheter rundt kommersiell bruk av profilene. Utøverne ytrer et ønske om større frihet rundt bruken av egen person.