Universitetet i Bergen (UiB) tar i bruk kunstig intelligens når de slipper sin nye utdanningstest. Den skal gjøre studievalget enklere og mer tilpasset unges interesser og ambisjoner.

Det er Try som står bak løsningen.

- Dette er et steg fremover i måten vi veileder potensielle studenter på. Ved å kombinere Trys teknologiutvikling og kommunikasjon med UiBs brede spekter av utdanninger, kan vi tilby en mer personlig og nøyaktig studieveiledning, sier kundeansvarlig i Try, Trine Stang Hox, i en pressemelding.

Maren Bjotveit, rådgiver ved UiB, synes det er spesielt gøy at de er de første i Norge som nå lanserer en KI-drevet utdanningstest.

- Vi er svært entusiastiske over å kunne tilby en KI-drevet utdanningstest til alle som skal ta et studievalg. Testen er designet for å gjøre det enklere for brukerne å navigere i utdanningstilbudet vårt, og vil hjelpe dem med å oppdage studieprogrammer som matcher deres interesser og karrieremål, sier hun.