Sportskjeden XXL legger torsdag frem nok et svakt resultat og tapet før skatt endte på hele 783 millioner kroner bare i fjerde kvartal i 2023 alebne,. 

- Vi hadde et utfordrende fjerde kvartal, som markerte det vanskeligste året hittil i XXLs historie, sier selskapets administrerende direktør Freddy Sobin i en børsmelding.

XXL har iverksatt flere tiltak for å gjøre bedriften lønnsom igjen, ett av hovedtiltakene er at de skal trekke seg ut av Danmark. Det skal skje i løpet av første kvartal 2024. I 2023 forsvant XXL også ut av Østerrike. 

- Den bransjeomfattende nedgangen, preget av redusert etterspørsel, omfattende rabatter og overdimensjonerte varelager, påvirket oss betydelig, sier XXL-sjefen.

I tillegg skal XXL legge ned sin egen mobilapp og dra ned antallet butikker.

Tallene er spesielt svake med tanke på at fjerdekvartal tradisjonelt er et godt kvartal for XXL. Inntektene faller for det åttende kvartalet på rad. 

- Julehandelen var en skuffelse. Forbrukerne holder godt fast i lommeboken, sier XXL-sjef Freddy Sobin på kvartalspresentasjonen torsdag ifølge E24. 

Sportskjeden skriver i rapporten at salget på nett falt med 14,6 prosent og at e-handelsmarkedet er blitt mer krevende som en følge a en generell markedstrend der effekten av digitale markedsføringskampanje svekkes.