Etter tretten års ørkenvandring i lavere divisjoner er Lyn tilbake i en av de øvre divisjonene og dermed med som en del av norsk toppfotball. Det er også 13 år siden sist hovedstaden fikk et byderby mellom Lyn og Vålerenga. Vestkanten mot østkanten. Bastionen mot Klanen. Frogner mot Kampen. Nordberg mot Galgeberg. 

Men selv om interessen rundt kampen har vært stor når de to klubbene Lyn og Vålerenga møtes i OBOS-ligaen lørdag ettermiddag, er det ikke bare bare å selge ut Ullevaal stadion med over 24.000 plasser. I kulissene har derfor en tidligere byråleder i Publicis og Kitchen og PR- og kommunikasjonssjefen i Avinor stått og jobbet med markedsføringen på fritiden. Lyn er ikke en klubb med største ressursene.

Billig er det heller ikke å leie Ullevaal og Kampanje er kjent med at prisen skal være opp mot en million kroner bare for å spille kampen på Norges nasjonalearena. Da teller også hver tilskuer på kampen og hver solgte billett.  

- NFF sa til oss at salget de første timene og dagene vil gi oss et umiddelbart signal på hvor mange som vil komme til slutt. Så selv om vi hadde god kontroll på sosiale medier og PR så trengte vi betalt kommunikasjon for å skape «sence of urgency», sier Haakon Dahl til Kampanje., 

Les også: Byråtoppen om Publicis-exit: - Juger hvis jeg sier at dette ikke har vært vanskelig

Gikk til Schibsted
Ifølge Dahl er ikke PR og innhold i sosiale medier nok alene nok for å lage det «rette trykket» ut i befolkningen. Derfor var det viktig å ha likelydende budskap om kampen og billetter ut i betalte kanaler også. .

- I betalte kanaler hjalp Schibsted oss med en medieplan i VG og Aftenposten. Helsider i papiravisene og digitalt i dagene før og etter billettslippet hvor man kunne klikke seg rett inn eller bruke QR-kode for å kjøpe billetter. M51, som er Lyns samarbeidspartner, sto for den kreative utformingen av alle annonsene, forklarer Dahl.

Lyn-supportere
Tidligere denne uken ble det kjent at Haakon Dahl ga seg i Publicis og byrået han har jobbet i de siste nesten 30 årene. Han fikk meg seg Joachim Westher Andersen som til daglig er kommunikasjonssjef i Avinor på jobben med å prøve å fylle stadion. Begge er de Lyn-supportere på sin hals.

- Vi merket tidlig at det var stor interessen for denne kampen. Derfor laget vi en tydelig kommunikasjons- og markedsstrategi som inkluderte historien om «Osloderbyet». Vi skal arrangere «Norges største kamp i 2024». Det viktigste budskapet var å formidle den lave billettprisen Lyn hadde valgt å ta. Klubben ville at alle skulle ha råd til å se Osloderbyet, sier Joachim Westher Andersen.

Nystartet mediegruppe
Med i arbeidet har også Bjørn Gohn Jønsberg vært med å organisere arbeidet med kommunikasjon og markedsføring.

- Sammen med 16 frivillige vi organiserte i en nystartet gruppe som heter Lyn Media med ansvar for å skrive saker, ta bilder, lage video og masse innhold til sosiale medier. Samt daglig mediekontakt allerede fra februar, forklarer han.

Allerede den første timen etter at Lyn åpnet billettsalget var det solgt over 8000 billetter. Da ble oppgaven å holde trykket oppe. I absolutt alle kanaler.

- Vi måtte skape en «utsolgt»-stemning så fort som mulig. Rett og slett bygge opp under litt «billettangst». Det har vi ikke så mye erfaring med i Lyn, sier Westher Andersen.

Her ser du en av annonsene som ble benyttet i reklamekampanjen.